zo-kies-je-een-vloerkleed-die-past-in-jouw-woonkamer
zo-kies-je-een-vloerkleed-die-past-in-jouw-woonkamer

Zo kies je een vloerkleed die past in jouw woonkamer

Een vloerkleed in jouw woonkamer brengt sfeer in je interieur en is ook nog eens praktisch. Met een kleed verandert je woonkamer van een bijeengeraapte boel naar één geheel. Letterlijk én figuurlijk zorgt een kleed voor warmte in huis. In deze blog krijg je antwoord op de vraag: hoe kies ik een vloerkleed voor mijn woonkamer? Met behulp van OTTO hebben wij wat tips voor je!

Hoe vind ik mijn droomvloerkleed?

Groot of klein? Van wol of katoen? Rond of vierkant? Of toch rechthoekig? Een druk patroon of een effen kleur? Wanneer je de zoektocht naar een vloerkleed start, kom je voor verschillende vragen te staan waar je goed over na moet denken. Niet alleen het uiterlijk maar ook de functie is van belang bij het maken van je keuze. Zoek je bijvoorbeeld een echte blikvanger of meer een zachte ondergrond voor de kids? Het formaat, de vorm, de kleur en het materiaal zijn zaken waar je in ieder geval over na moet denken en wij helpen je een handje daarbij.

Het formaat

Wanneer we kijken naar het formaat van vloerkleden kun je gaan voor standaardmaten die over het algemeen veel verkocht worden (denk aan afmetingen als 200 cm x 300 cm en 250 cm x 350 cm). Daarnaast kun je ook voor een karpet op maat gaan. Als je het lastig vindt om te bedenken hoe groot jouw kleed moet zijn, kun je kranten op de grond leggen in de maat die jij wil. Zo krijg je een goede indruk van de ware grootte. 

De vorm

Vaak wordt er gekozen voor een rechthoekig vloerkleed. Toch zijn er nog zoveel meer mogelijkheden. De vorm kun je het beste afstemmen op de vorm van de ruimte en de indeling van het interieur. Is de ruimte bijvoorbeeld vierkant of rechthoekig? Dan geeft een rond kleed een toffe look. Ook kun je twee kleden combineren. Wanneer je een rond exemplaar deels bovenop een rechthoekige variant legt en een mooie fauteuil op het ronde kleed zet, doorbreek je al die rechte lijnen in huis en krijg je een speelse look.

De kleur

De kleur van je vloerkleed hangt nauw samen met jouw stijl. Houd je van basic? Dan is een effen kleed in een basic kleur een goede optie. Houd je van over-the-top? Dan kun je gaan voor een verrassend patroon in interessante kleuren. De muren van jouw woonkamer zijn ook van belang bij het kiezen van de kleur en een mogelijk patroon. Komt het kleed bijvoorbeeld bij een muur met een uitgesproken behang te liggen, dan kun je de rust laten wederkeren met een effen kleed. Wil je met je karpet echter een statement maken? Neem dan een kleurrijke variant die de aandacht trekt. Wanneer de kleuren te fel en aanwezig zijn, kun je ook gaan voor een verwassen uitstraling van het karpet.

Het materiaal

Katoen, wol, kunststof, rubber en ga zo maar door. Vloerkleden zijn te verkrijgen van verschillende materialen. Bij het kiezen voor een materiaal speelt de functie, de stijl en het onderhoud een grote rol. Een wollen kleed is bijvoorbeeld populair omdat deze eenvoudig te onderhouden is en dan ook lang mooi en fris blijft. Een katoenen karpet is een kindvriendelijke optie omdat je hem gemakkelijk kan wassen en niet de hoofdprijs betaalt. Heb je een stofallergie dan kun je het beste gaan voor een kunststof exemplaar, deze nemen geen stof op.

Vind het juiste vloerkleed voor jouw woonkamer, enjoy goodlife!

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.