leuke-feiten-en-fabels-over-ons-bakje-koffie
Pixabay

Leuke feiten en fabels over ons bakje koffie

Een perfecte espresso die bereid is door een echte barista of een verrukkelijke cappuccino met een zijdezacht melkschuim. You name it! De Nederlander drinkt gemiddeld 6,7 kilo koffie per jaar. Dat is behoorlijk veel en in dit artikel zoomen we hier verder op in. Kortom, wat zijn de feiten over koffie en welke behoren tot het rijk der fabelen?

#1 Een opwekkend effect?

Ja hoor, de cafeïne in koffie heeft een opwekkend effect. Vooral degenen die niet gewend zijn aan een dagelijkse cafeïneshot merken dit. En voor diegene die dit liever niet willen, neem dan een decafé of espresso… Hierover later meer.

#2 Betere rijkunsten?

Jazeker! We voelen ons minder moe en zijn daardoor beter gefocust. Maar natuurlijk moet je dit niet helemaal geloven. Want na een avond flink stappen tot een uurtje of 4 heeft een bakje koffie natuurlijk niet heel veel effect. Dus geniet, maar drink met mate(n).

#3 Verslavend?

Ja en nee. De verslavende werking is relatief klein. Toch zijn ontwenningsverschijnselen niet onbekend voor koffiefanaten die zich een dagje onthouden. Zolang jij het bij maximaal 4 koppen per dag houdt is er niets aan de hand. Uiteraard verschilt dit weer van persoon tot persoon.

#4 Sterke bak koffie?

Ja doe maar. Het grappige is dat een donker gebrande koffie niet perse sterk hoeft te zijn. Vaak gaat het bij mensen die hierom vragen om de hoeveelheid cafeïne die in een bak koffie zit en in dat geval kan je beter gaan voor een robusta boon in plaats van een arabica boon. Daar zit 3 keer namelijk meer cafeïne in en het is nog goedkoper ook.

#5 Espresso en cafeïne?

In een espresso zit over het algemeen minder cafeïne dan een gewoon bakje (filter)koffie. Zo komt cafeïne voor 75% vrij in een espresso en voor 100% in filterkoffie. Een kop filterkoffie is vaak groter dan een espresso, waardoor je meer cafeïne binnenkrijgt. Wil je dus een bak koffie met veel cafeïne? Ga dan voor een filterkoffie en selecteer deze met de “Long”-functie op je volautomatische espressomachine.

Geniet van die lekkere bak filterkoffie of cappuccino, enjoy goodlife!

Ontdek meer koffienieuws op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.