maak-zelf-een-latte-art-als-een-ware-barista
maak-zelf-een-latte-art-als-een-ware-barista

Maak zelf een Latte art als een ware barista

Latte art: de kunst van het schenken van de mooiste figuren op je cappuccino of latte. Van simpele hartjes en tulpen tot gedetailleerde figuren, het komt allemaal voorbij. Oefening baart kunst: na veel ondefinieerbare vlekken gecreëerd te hebben, zullen ook bij jou uiteindelijk kunstwerken tevoorschijn komen.

Latte art creëren zal niet vanzelf gaan en bij het begin beginnen is dan ook belangrijk. Goed materiaal is het halve werk. Gebruik een melkkan met (ronde) schenktuit die ook lekker in je hand ligt en zorg ervoor dat je gladde melkschuim, zonder grote bellen, creëert (niet te dun en niet te dik). Ook een goede cremalaag is van essentieel belang voor jouw art.

De’Longhi La Specialista EC9335.M

Als een ware specialist weet je als geen ander latte art creaties vanuit huis te maken. Zo geniet je ook tijdens het thuiswerken van horeca-kwaliteit espresso, cappuccino’s en latte macchiato’s. Een stukje Italië maar dan op je aanrecht.

Met de La Specialista van De’Longhi haal je meer dan een pompdruk espressomachine in huis, je hebt direct een bonenmaler, tamper en melkopschuimer ter beschikking. Ook voor de beginneling een handige machine dankzij de “cappuccino-optie” aan het opschuimpijpje.

Een heerlijke kop koffie maken is nog nooit zo leuk geweest. Steel de show met latte art creaties uit jouw De’Longhi La Specialista, enjoy goodlife!

Lifestyle essential

Het nieuwste model van De’Longhi, de La Specialista Maestro is nu ook voorzien van LatteCrema technologie. Zo maak je nog makkelijker perfect melkschuim voor je latte’s.

Vind meer koffienieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.