een-outdoor-lifestyle-vergt-een-goede-voorbereiding
een-outdoor-lifestyle-vergt-een-goede-voorbereiding

Een outdoor lifestyle vergt een goede voorbereiding

Het maakt niet uit wat voor type bergsporter of kampeerder je precies bent, een goede voorbereiding is altijd nodig voor een outdoor lifestyle. Comfort, gemak, plezier en betrouwbaarheid staan daarbij centraal en dat is precies waar de merken Quechua en Forclaz van Decathlon zich mee bezig houden. Op 22 maart heeft Quechua een Spring/Summer 2022 Product Launch georganiseerd live vanuit Frankrijk, om de verschillende kanten van het merk toe te lichten.

Eco

Quechua en Forclaz, beide outdoormerken van Decathlon, zijn ervan overtuigd dat liefde voor sport goed samen kan gaan met het meedenken met en bijdragen aan een gezondere wereld. De verschillende ecodesign producten die je bij Decathlon kunt vinden, sluiten dan ook volledig aan bij deze gedachten. Het team achter Quechua en Forclaz probeert het productieproces continu te verbeteren. Ze proberen te achterhalen welk materiaal ze goed kunnen recyclen, hoe producten zo lang mogelijk meegaan en hoe ze duurzame grondstoffen kunnen gebruiken. Door continu bezig te zijn met deze challenges, proberen ze hun bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

Producten zijn bijvoorbeeld:

Fleece: door Polyester te maken van plastic flessen of versleten textiel, wordt het gebruik van fossiele brandstoffen vermindert zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de gewaardeerde eigenschappen van fleece producten. Quechua levert hiermee dan ook niks in om comfortabel in de bergen te kunnen wandelen!

Air Seconds 4.1 Tent: Normaal gesproken komt er bij het verven van textiel een hoop afvalwater in het milieu terecht, door het vele water dat verbruikt wordt bij dit proces. Quechua wilde deze vervuiling verkleinen en gebruikt de zogeheten spinbad-methode om een kleurtje aan hun tent mee te geven. Dit wil zeggen dat de kleurstoffen al tijdens het spinnen worden toegevoegd. 

Innovatie

Innovatie is een punt dat bij de merken Quechua en Forclaz hoog in het vaandel staat. Zij willen de liefde voor bergsporten combineren met het “nieuwste van het nieuwste”. Ze willen sport zo toegankelijk mogelijk maken door nieuwe, handige producten te bedenken en ontwikkelen.

Techniciteit

Ook de prijs-kwaliteitverhouding is een puntje waar Quechua en Forclaz het beste uit proberen te halen zodat een breed publiek kan genieten van het mooie van de sport. De Mont Blanc en omgeving is de plek waar de producten getest worden waarna ze continu doorontwikkeld worden. Zo kunnen ze de gebruiker uiteindelijk gemak en comfort bieden.

Producten zijn bijvoorbeeld:

Ultim Comfort Matress: Een goede nachtrust en dus een goed matras is super belangrijk. Met dit luchtbed, dat zichzelf opblaast, heb je binnen no-time een dik en 70cm breed luchtbed klaar gezet.

Waterdichte MH500 schoenen: Veiligheid en comfort bij het wandelen zijn natuurlijk van groot belang. Deze waterdichte schoenen hebben een EVOFIT-pasvormconcept en bieden dubbele demping en goede grip. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat je wandeltocht te bieden heeft.

De Spring/Summer Product Launch 2022

De passie van Quechua en Forclaz komt vaak terug: ze willen bergsport en kamperen zo toegankelijk mogelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Deze passie willen ze maar al te graag overbrengen en daar nemen ze dan ook de nodige stappen voor. Op 22 maart organiseerden zij een product launch die live vanuit Frankrijk plaats vond. Hier werden veel nieuwe producten geshowd en ook kreeg het productieproces een uitleg.

De nieuwste Quechua producten vind je hier.

Decathlon

Decathlon, de grootste sportwinkel van Nederland, heeft een breed assortiment aan vrijwel alles dat je maar kan bedenken op het gebied van sport. Van fitness, crosstraining en fietsen tot surfen, zwemmen en zeilen… En van wandelen en yoga tot voetbal, hockey en klimmen… Bij Decathlon vind je in ieder geval alles wat je hiervoor nodig hebt en dus ook voor je outdoor lifestyle. Dit geldt ook voor andere outdooractiviteiten zoals kamperen, waarbij Quechua een van de bekendste merken van Decathlon is. Voor meer informatie kun je terecht op de website of in de winkel. Dit houdt in dat betaalbare kleding voor iedereen toegankelijk is. Dus zoek niet verder en shop bij Decathlon.

Begin goed voorbereid aan je outdoor lifestyle, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.