maak schoonmaken leuk
maak schoonmaken leuk

Maak schoonmaken leuk

Het staat wekelijks op de agenda.. het schoonmaken van je huis of appartement! Voor de meeste een vervelende taak, voor een enkeling hét moment van de week om met het verstand op nul lekker te gaan poetsen en schrobben. Schoonmaken hoeft geen straf te zijn. Maak schoonmaken leuk door handige en efficiënte gadgets in te zetten in de strijd tegen stof en viezigheden!

[divider]Maak schoonmaken leuk[/divider]

Schoonmaken is plannen

De lijst van huishoudelijke taken om je living op en top te houden is best wel flink. Zo zijn er taken die je dagelijks, wekelijks of een aantal keer per jaar doet. We zullen je een eindje op weg helpen om deze inzichtelijk te maken. Met de juiste planning kun je optimaal schoonmaken!

De dagelijkse kost
Dagelijkse kost, waar je eigenlijk niet aan ontkomt, zijn in ieder geval:

  1. Het afwassen van de vaat (of je vaatwasser goed in- en uitruimen);
  2. Beddengoed opmaken;
  3. Keukenaanrecht schoonhouden (en de eettafel);
  4. Je troep opruimen ;-).

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om hier het een en ander van op te sparen, maar wij besparen je juist graag die opstapelende bergen afwas, kleding en rommeltjes in je huis.

Wekelijkse aangelegenheden
Het ‘grotere’ werk staat op de wekelijkse to-do lijst. Juist bij deze huishoudelijke taken help jij jezelf enorm wanneer jij hiervoor gestructureerd te werk gaat met de juiste handige gadgets die hiervoor beschikbaar zijn.

  1. Het stofzuigen van heel je huis, en vergeet de kleine plekjes hierbij niet;
  2. Stoffen van alles boven vloerniveau (ook de kleine prularia);
  3. Boenen en dweilen om je vloeren te laten shinen;
  4. De badkamer schrobben, zodat je fris en fruitig je douche of bad in- en uit kunt springen;
  5. Het beddengoed verschonen. Of je nu alleen of in gezelschap slaapt is dit wel zo lekker toch?;
  6. Kleding wassen (en strijken).

Stofzuigen als een baas

Een vaak tijdrovende en wat zware klus is toch wel het stofzuigen. Juist daarom is het belangrijk om hier een handig apparaat voor aan te schaffen. Wij zijn voor jullie op onderzoek gegaan en hebben een must-have gevonden voor in jullie schoonmaak arsenaal! In onze strijd tegen stof, kruimels en andere onwenselijkheden op de vloer blijkt de draadloze steelstofzuiger van Bosch een uitstekende tool is waarmee je gegarandeerd de klus klaart. Deze accustofzuiger beweegt soepel en gemakkelijk door je huis en heeft een hoge zuigkracht waardoor je alle viezigheden met gemak verwijderd. Wat helemaal fijn is, is dat deze accustofzuiger draadloos is. Geen gedoe meer met een te kort snoer of blijven hangen achter je favoriete stoel, met het gevaar dat de kabel van alles omgooit terwijl jij fanatiek aan het schoonmaken bent.

Onze ervaring met de draadloze steelstofzuiger van Bosch

bosch-stofzuigerGemak dient de mens, en nu wij de draadloze steelstofzuiger van Bosch (type: BOSCH Athlet BCH6ATH25) geprobeerd hebben willen wij niet meer terug. Geen gedoe meer met te korte snoeren! Met vloeiende bewegingen stofzuig jij als een baas heel je huis schoon. Je hebt ook geen stofzuigerzakken meer nodig. Al het vuil wordt opgeslagen in je apparaat door middel van de efficiënte bagless-technology. Klaar met stofzuigen? Klik de doorzichtige bak los, leeg het goedje in de prullenbak en je bent klaar voor de volgende ronde. Met een korte oplaadtijd is de steelstofzuiger binnen no-time weer klaar voor gebruik.

De accu gaat lang mee (ongeveer een uur aan een stuk), dus je kunt heel je huis te baas! De steelstofzuiger is erg licht en daarom niet vermoeiend om lang mee te stofzuigen. Je hebt de keuze uit drie verschillende standen. De laagste zuigkracht is al voldoende, maar mocht je echt grondig te werk willen gaan dan kies je voor de turbomodus!  Wij zijn positief verrast en raden de Bosch steelstofzuiger aan iedereen aan!

Meer huishoudelijke taken

We zijn er nog niet. Naast de wekelijkse taken zijn er ook een aantal items die maandelijks de aandacht verdienen. Zo wil je toch helder naar buiten kunnen kijken en zullen de ramen van tijd tot tijd gezeemd moeten worden. Zowel de binnenkant als de buitenkant! Ook je keukenapparaten kunnen nogal eens vettig worden van het koken. Doe daarom je fornuis, oven en andere apparaten in ieder geval maandelijks af met een vochtige doek.

Nu hebben we bijna alles gehad. Vergeet niet om halfjaarlijks gordijnen en luxaflex onderhanden te nemen. Hier blijft veel stof en viezigheid in zitten. Flink uitkloppen en/of afsoppen is voldoende. Pak ook eens met een fris sopje al je (keuken)kastjes aan.

Lees meer over gadgets voor het huishouden en schoonmaken op lifestyle platform mensgoodlife!