bedrijfskosten-besparen-doe-je-zo

Bedrijfskosten besparen doe je zo

Je bedrijfskosten eens goed onder de loep nemen, kan een positief effect hebben op de cashflow en de winst. Neem zo nu en dan de tijd om te kijken waar het beter kan en bespaar onnodige bedrijfskosten. Onderstaande tips kunnen helpen.

Vermijd tussenpersonen

Wanneer je een product of dienst aanschaft, is het slim om direct met het bedrijf dat het product of de dienst ontworpen heeft, zaken te doen. Door met allerlei tussenpersonen te werken, kunnen de kosten onnodig oplopen.

Vergelijk leveranciers

Plan elk jaar een moment in om door je facturen te lopen en neem de tijd om prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken. Ook kun je kijken of je meerdere producten/diensten bij één partner af kunt nemen om kans te maken op aantrekkelijke kortingen.

Verbeter de huidige processen

Ook al lopen de processen misschien prima, er is vrijwel altijd ruimte voor verbetering. Is het nog niet helemaal duidelijk welke punten je moet verbeteren? Dan krijg je bijvoorbeeld bij een greenbelt lean training alle tools en technieken om processen te verbeteren. Je brengt de huidige situatie in kaart, vindt de knelpunten en implementeert uiteindelijk de verbeteringen.

Werk slimmer

Harder werken is niet per se nodig, als je ook slimmer kan werken. Processen, projecten en het onderling samenwerken kan altijd beter. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt, kun je ook hulp vragen van bijvoorbeeld Lean People. Zij verbeteren organisaties door het realiseren van een heldere strategie, efficiënte processen en enthousiaste medewerkers.

Verlaag je bedrijfskosten, enjoy goodlife!

Vind meer financieel nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.