Kies bewust met een hypotheekadviseur
Jessica Bryant

Kies bewust met een hypotheekadviseur

Ga je op jezelf wonen of heb je een huis gekocht? Veel mensen vinden het kiezen van een hypotheek een zware klus. Niet iedereen heeft immers de kennis en ervaring van dit soort zaken. Desalniettemin is het kiezen van de juiste hypotheek wel een hele belangrijke keuze, want dit bepaald hoeveel geld je maandelijks moet gaan betalen voor misschien wel een groot deel van je leven.

Kies bewust met een hypotheekadviseur

Wanneer je hebt gekozen voor een hypotheek worden de maandlasten bepaald door verschillende dingen, namelijk de rente, het geleende bedrag en het type hypotheek. Je zult dus op de juiste manier verschillende hypotheken met elkaar moeten vergelijken zodat je een hypotheek kiest die het beste past bij jouw situatie. Om dit een stuk draaglijker te maken kun je de hulp inschakelen van een hypotheekadviseur. Je bent echt niet de enige die met vragen zit, want veel andere mensen hebben zich ook al eens het volgende afgevraagd: ”Schakel ik de hulp in van een hypotheekadviseur of regel ik mijn hypotheek zelf?”. Daarom lichten we hieronder toe wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen, zodat jij misschien wel het antwoord vindt op deze prangende vraag.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur geeft advies aan starters, doorstromers en ondernemers over het kiezen van de juiste hypotheek. Bovendien helpt een adviseur hierna ook bij het afsluiten van de hypotheek. Mocht je toch het heft in eigen handen genomen hebben en kom je er uiteindelijk achter dat je met je huidige hypotheek veel hogere lasten hebt dan met een andere hypotheek. Dan kan jij je hypotheek oversluiten. Oversluiten kost geld, maar in sommige gevallen wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen en kan het uiteindelijk resulteren in lagere maandelijkse kosten. Bij deze afweging kan een adviseur jou passend advies bieden.

Lening oversluiten

Het komt wel eens voor dat je een lening hebt afgesloten en dat je er na een tijdje achter komt dat de rente inmiddels veel lager is dan hij was toen je hem toentertijd afloost. Je kunt dan je lening oversluiten. Hierdoor kunnen je maandelijkse lasten enorm dalen. Helaas gaat het oversluiten van je lening ook vaak gepaard met kosten. Daardoor moet er een goede afweging gemaakt worden zodat je precies weet wat de balans is tussen alle voor- en nadelen. Mocht je hier niet voldoende kennis over hebben, dit te ingewikkeld vinden of je hebt hier geen tijd voor of zin in, dan kan een adviseur jou ook hiermee helpen.

Betaal niet meer te veel, enjoy Goodlife!

hypotheek oversluiten
hypotheek oversluiten

Meer over geldzaken? Lees beleggen voor beginners op lifestyle platform mensgoodlife.