lage-rentes-zorgen-voor-hoge-besparingen
lage-rentes-zorgen-voor-hoge-besparingen

Lage rentes zorgen voor hoge besparingen

Het is weer die tijd van het jaar. De gezellige lampjes hangen alweer in de straten en in veel huishoudens staan de kerstbomen er ook al weer opgetogen bij. De dagen worden korter en helaas ook kouder. Als het einde van het jaar nadert wordt er ook vaak gekeken naar in- en uitgaves van het afgelopen jaar. Heb je dit jaar geld kunnen sparen of heb je toch iets meer uitgegeven dan je eigenlijk van plan was?

Dit is ook de periode waarin we allemaal weer berichtjes in onze mailbox zien van verschijnen van onze zorgverzekeraar. Gemiddeld is de zorgverzekering voor 2020 gestegen met 2%. Alles lijkt wel meer geld te gaan kosten? Gelukkig is er ook een fenomeen bijgekomen de laatste jaren waarmee je juist geld kan besparen. Ik heb het over het oversluiten van je hypotheek. Als ik het over hypotheken en financiële producten heb haken sommige van jullie misschien al af, maar er kan zo’n mooi bedrag mee bespaard worden dat het zelfs voor de minst financiële lezers aantrekkelijk wordt.

Hypotheekrentes dalen

Waar het eigenlijk op neer komt, is dat de hypotheekrentes de laatste jaren zo hard gedaald zijn dat ze nu historisch laag zijn. Je huidige hypotheek, met wellicht een veel hogere rente dan de rentes op dit moment, kan je oversluiten zodat je kan profiteren van die historisch lage rente. Je kan hiermee besparen op je maandelijkse kosten, of de looptijd van je hypotheek verminderen!

Maar helaas gaat voor niets alleen de zon op. Er komen wel kosten kijken bij het oversluiten van je hypotheek maar vaak zijn de besparingen zo groot dat de kosten er in het niet bij vallen. Daarbovenop kan je vaak de kosten ook weer meefinancieren in je nieuwe hypotheek, waardoor je er eigenlijk niet veel van merkt… Misschien alleen die dikke besparing die het je op gaat leveren.

Hypotheek oversluiten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of je zelf je hypotheek kan oversluiten? In deze gids: https://oversluiten.nl/hypotheken/hypotheek-oversluiten-gids/ vind je alle informatie die je nodig hebt bij het oversluiten van je hypotheek én je kan er meteen zelf uitrekenen hoeveel je zal gaan besparen. Succes met besparen!

Ontdek meer financieel nieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.