online-goud-verkopen-is-makkelijker-dan-je-denkt
online-goud-verkopen-is-makkelijker-dan-je-denkt

Online goud verkopen is makkelijker dan je denkt!

Het kan zijn dat je ergens nog wat goud of zilver hebt liggen wat je misschien wel wilt verkopen. Van gouden sieraden en horloges tot gouden munten en tafel goud, je kunt er een leuk bedrag voor krijgen. Tegenwoordig kun je ook gemakkelijk online je goud verkopen!

Natuurlijk is het mogelijk om alles aan de specialisten over te laten en gelijk met je goud naar de inkoper te gaan. Daarentegen kun je ook zelf van tevoren wat speurwerk verrichten, zo weet je iets beter wat je kunt verwachten.

Is het echt goud?

Als je dan hebt besloten dat je je goud gaat verkopen, moet je erachter zien te komen of het wel echt goud is. Er zijn een aantal dingen waar je naar kunt kijken. Zo oxideert goud niet en geven de woorden “double” en “Amerikano” al aan dat het om verguld goud gaat (en niet om echt goud). Ook is goud zacht en slijt het gemakkelijk. Als je dan kleurverschil ziet op slijtageplekken dan toont dit al aan dat we het niet over echt goud hebben. De juiste keurmerken en keurtekens geven ook aan dat het om echt goud gaat. In veel gevallen is echt goud gemerkt met bepaalde keurmerken en keurtekens, waar in Nederland zelfs wettelijke bepalingen voor gelden. Kun je echter geen keurmerken vinden? Dan wil dit nog niet automatisch zeggen dat het geen echt goud is! Buitenlands goud is niet altijd gemerkt en ook kunnen keurmerken door slijtage verdwenen zijn.

Wegen en berekenen

De waarde van het goud dat je in handen hebt, hangt af van het gewicht ervan. Alles wat niet van goud is, telt natuurlijk niet mee bij het gewicht. Stenen in sieraden en het glas en uurwerk in horloges tellen bijvoorbeeld niet mee. Afhankelijk van het aantal karaat dat jouw goud is, kun je opzoeken hoeveel je ongeveer per gram kunt krijgen voor jouw goud.

Je goud verkopen

Als je klaar bent met het speurwerk en je denkt te weten wat je in handen hebt, dan kun je jouw goud daadwerkelijk gaan verkopen. Dit kun je gemakkelijk en snel online doen. Wanneer je kiest voor online goud verkopen, dan begin je met het aanvragen van een (gratis) taxatie. Je stuurt je goud op naar goudspecialisten die nauwkeurig de zuiverheid van het goud zullen bekijken. Hebben zij het karaat en het gewicht vastgesteld, dan krijg je een offerte opgestuurd en kun je bij akkoord al snel je geld verwachten.

Wees geen gold digger en verkoop je goud vandaag nog, enjoy goodlife!

Ontdek meer mannen nieuws op lifestyle blog mensgoodlife.