te-veel-variabele-rente-betaald-qollect-helpt
te-veel-variabele-rente-betaald-qollect-helpt

Te veel variabele rente betaald? Qollect helpt

Wat is er nou precies aan de hand met financiële producten met variabele rente?

Iedereen die een lening, schuld of hypotheek heeft of heeft gehad de afgelopen 30 jaar, heeft te veel rente betaald, ongeveer een paar duizend euro per jaar te veel.

De reden is dat de banken op de leningen/schulden een hogere rente hebben berekend dan ze mochten. Een variabele rente mogen ze verhogen als ‘de markrente’ stijgt. Dat hebben ze gedaan. Maar de variabele rente behoren ze te verlagen als ‘de marktrente’ daalt. En dát hebben de banken in heel veel gevallen niét gedaan. Ze hebben dus gewoon in strijd met de wet en je contract te veel rente in rekening gebracht, zonder dat je dat in de gaten had.

Betaal jij te veel variabele rente?

Dat geldt dus bijvoorbeeld voor:

  1. Een hypotheek voor je huis of je bedrijfspand
  2. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet
  3. Een lening voor een auto, een wasmachine of ander gekocht product
  4. Debetstanden op een betaalrekening
  5. Schulden uit rekening courant
  6. Leningen voor zakelijke investeringen
  7. Het gebruik van creditcards

De voorwaarde is dat de rente die je betaalde niet vast was maar ‘variabel’. Bij persoonlijke leningen en betaalrekeningen is dat bijna standaard, maar heel veel andere leningen ook. Berekeningen laten zien dat dat voor minstens 8 miljoen Nederlanders geldt!

Serieuze money

Het gaat om een serieus bedrag. Berekeningen laten zien dat de banken waarschijnlijk meerdere miljarden ten onrechte hebben geïncasseerd. Ze hebben geprofiteerd van de onwetendheid van mensen en dat mensen de banken ‘vertrouwden’.

Deze berekeningen betreffen alleen de particuliere personen. Bedrijven hebben net zo goed geld te vorderen dus de claim is eigenlijk nog hoger.

Het bedrag dat iemand te veel heeft betaald kan al snel oplopen naar een paar duizend euro per persoon. Er zijn inmiddels ook schades bekend van enkele tienduizenden euro’s. Zeker de moeite waard dus om te kijken of dit ook voor jou geldt.

De Consumentenbond

De Consumentenbond heeft onlangs met sommige banken ‘afspraken gemaakt’ over compensatie, zoals met de Rabobank en ABN AMRO. Die banken proberen er op die manier gemakkelijk van af te komen, want ze betalen veel te weinig. Zomaar een voorbeeld: iemand krijgt € 300, terwijl hij recht heeft op € 18.000! Let dus goed op dat je niet zomaar akkoord gaat met een aangeboden compensatie.

Kom in actie tegen variabele rente

Vooralsnog gaat om vrijwel alle banken en kredietverschaffers in Nederland. Jouw bank zit er ongetwijfeld ook bij!Maar er komt actie. Qollect is een nieuwe jonge onderneming die de banken gaat chasen. Dit initiatief is opgezet door verschillende experts die zich al eerder hebben ingezet voor het terughalen van onterecht betaalde bedragen. Deze zaken liepen onder andere tegen Fortis, Airbnb en A.S.R.. Zij gaan deze schade voor je ophalen. Daarvoor is nodig dat je je aansluit. Laat je gegevens achter op www.qollect.nl. Dan houden we je op de hoogte en daar vind je ook meer informatie. Aanmelding is vrijblijvend en gratis!

Doe wat tegen die te veel betaalde variabele rente en kom in aanmerking voor een compensatie, enjoy goodlife!

Ontdek meer financieel nieuws op mannenblog mensgoodlife.