tips-om-de-koers-van-cryptovaluta-als-bitcoin-en-ripple-bij-te-houden
tips-om-de-koers-van-cryptovaluta-als-bitcoin-en-ripple-bij-te-houden

Tips om de koers van cryptovaluta als Bitcoin en Ripple bij te houden

De wereld verandert continu en zo ook op financieel gebied. Waar ruilhandel vroeger heel normaal was, kennen we nu talloze (digitale) valuta. De waardes van cryptovaluta zoals Bitcoin schieten omhoog. En zo wordt het alsmaar duidelijker dat deze vorm van valuta misschien wel de toekomst van het geld is.

Cryptocurrency

Denkbeeldige munten die bestaan uit een unieke reeks van getallen… Dat zijn de cryptocurrencies. Ze staan op een groot netwerk van computers dat constant rekensommen uitvoert om ervoor te zorgen dat alle digitale valuta veilig zijn opgeborgen in dit netwerk. Elke valutaeenheid heeft een wachtwoord dat enkel en alleen de eigenaar bezit. De eigenaar kan met dit wachtwoord de valutaeenheden betalen, overmaken of verzilveren.

Bitcoin

Bitcoin was de eerste cryptocurrency in de wereld. Het is een gedecentraliseerde vorm van elektronisch geld en die kun je dus niet fysiek in je handen hebben zoals je dat wel met “normaal” geld kunt. Er is geen centrale organisatie die zich met het Bitcoin systeem bemoeit, zoals dat wel het geval is bij de dollars en euro’s. Heb je Bitcoins in je bezit? Dan kun je deze gewoon overmaken naar iemand anders. Elke transactie wordt opgeslagen op een soort digitaal grootboek genaamd de blockchain. Hoe vaak, hoeveel en wanneer er nieuwe coins worden gemaakt ligt vast Bitcoin-algoritme.

Ripple

Ripple is een platform dat hét wereldwijde verrekeningsnetwerk wil worden. Met de XRP tokens die je op dat platform kunt gebruiken, wissel je in een paar seconden een valuta voor een andere valuta. Dit protocol moet banken helpen om sneller en efficiënter transacties te kunnen verwerken. Zo ben je nooit meer dagen bezig met internationale overboekingen naar andere banken, maar slechts enkele seconden. De ambitie van Ripple is om de huidige transactiesystemen die door banken gebruikt worden te vervangen met de XRP-token als brandstof van dit platform.

De gegevens bijhouden

Wanneer je je gaat verdiepen in de wereld van de cryptocurrencies zul je al gauw ervaren dat je op de hoogte moet zijn en blijven van allerlei gegevens. Zo verandert de Bitcoin koers bijvoorbeeld continu. Bij Satos zijn deze nodige gegevens goed vindbaar!

Blijf op de hoogte van de cryptovaluta en wie weet word jij wel een trader, enjoy goodlife!

Vind meer financieel nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.