van-plan-om-te-dropshippen-hier-moet-je-op-letten
van-plan-om-te-dropshippen-hier-moet-je-op-letten

Van plan om te dropshippen? Hier moet je op letten

Dropshippen betekent dat je een online webshop runt zonder voorraad. Zodra je een bestelling binnenhaalt via je webshop stuurt de leverancier het product namelijk direct door naar de koper. Dit brengt enkele voor- en nadelen met zich mee. Wij leggen het voor je uit!

De voordelen van dropshippen

Allereerst, heb je als dropshipper geen opslagruimte of kantoor nodig omdat het product rechtstreeks van leverancier naar de klant gaat. Hierdoor kom je nooit met restvoorraad te zitten. Daarnaast scheelt dit je tijd en geld, bijvoorbeeld huurkosten van een pand, maar ook hoef je de pakketjes niet zelf in te pakken en op te sturen. Of personeelskosten te betalen.

Als dropshipper ben je verantwoordelijk voor de aflevering en het oplossen van klachten

De nadelen

Er zijn ook een aantal nadelen aan dropshippen. Doordat pakketjes vaak van ver moet komen, kan het zijn dat er een lange levertijd op zit of dat ze beschadigd aankomen bij de klant. Oftewel, je hebt dus minder controle over het product en de verzending. Als dropshipper zorg je daarom voor een goede klantenservice. Bovendien verkopen leveranciers vaak aan meerdere webshops, waardoor je concurreert met meerdere aanbieders. Goede vindbaarheid en naamsbekendheid zijn daarom heel belangrijk! Werk daarom aan je SEO score en schakel eventueel de hulp in van een Google Ads specialist.

Wil je meer weten over gadgets en financieel? Lees dan verder op online lifestyle nieuws platform voor mannen mensgoodlife.