verantwoord-beleggen-laat-je-spaarrekening-groeien
verantwoord-beleggen-laat-je-spaarrekening-groeien

Verantwoord beleggen: laat je spaarrekening groeien

Er zijn verschillende manieren om jouw spaarrekening te upgraden. Extra werken, meer sparen of beleggen. Aan de ene kant zijn sparen en beleggen twee volkomen andere dingen, maar aan de andere kant kunnen ze ook weer in verband staan met elkaar. Bij sparen heb je zekerheid over je geld, en krijg je ieder jaar een vast percentage rente, afhankelijk dus van wat er op je rekening staat. Bij beleggen daarentegen neem je meer risico, om op deze manier nog meer geld te kunnen verdienen. Je kunt bijvoorbeeld je geld investeren in aandelen of beleggingsfondsen.

Beheerd beleggen

Bij beleggen heb je te maken met een risico. Wanneer je niet verstandig belegt kan je geld verliezen of zelfs kwijtraken. Als je het wel verstandig doet, heb je daarentegen kans om veel geld te verdienen. Je kunt ook kiezen voor beheerd beleggen. Dit betekent dat je het meerendeel van de zaken uit handen geeft aan een beleggingsexpert. Zij kunnen precies inschatten welk rendement en risico bij jou past. Op deze manier staan je nooit grote verrassingen te wachten en kun jij ervoor zorgen dat je op een veilige manier je geld investeert.

[divider] Safety first [/divider]

Voorwaarden beheerd beleggen

Als je ervoor kiest om beheerd te beleggen, zijn er een aantal voorwaarden van toepassing. Zo is het inlegtarief 50 euro per maand of een eenmalige inleg van 1.000 euro. Op het begin zul je duidelijk je doelen aan moeten geven, zodat de experts zich kunnen focussen op de juiste fondsen. Keep in mind: de waarden van beleggingen kunnen fluctueren. Het blijft nou eenmaal een risico, en je ben nooit verzekerd van een grote winst. Mocht je toch op een bepaald moment ermee willen stoppen, dan kan dit zeker. Het is namelijk dagelijks opzegbaar.

Waarin kun je beleggen?

  • Fondsen
  • Obligaties
  • Aandelen

Zijn er nog andere alternatieven? Jazeker, Je hebt waarschijnlijk wel als eens gehoord van cryptocurrency. Of in ieder geval bitcoin, een digitale munt. Een erg volatile markt met hoge pieken en diepe dalen. Bij gebrek aan toezicht vanuit centrale banken is dit een wat risicovollere manier van beleggen. Het is daarom belangrijk dat je je eigen verantwoording op je kunt nemen, of dat je je in ieder geval goed laat adviseren door experts.

Wil jij meer lezen over geld en financiën? Lees dan verder op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.