alle-gezonde-voordelen-van-genoeg-frisse-lucht
alle-gezonde-voordelen-van-genoeg-frisse-lucht

Alle gezonde voordelen van genoeg frisse lucht 

Of je nu jonge bent of oud, bijna iedereen ervaart de buitenlucht als aangenaam en rustgevend. En dat is ook zeker niet gek! Veel onderzoeken wijzen namelijk uit dat de natuur een positieve invloed heeft op ons welzijn. Ben jij benieuwd naar wat frisse lucht met je doet? Wij zetten hier vijf redenen op een rij, waarom je volop zou moeten genieten van het buitenleven!  

#1 Buitenlucht ondersteunt je lichaam

Ons lichaam is gemaakt om buiten te leven. Daglicht en frisse lucht is dan ook essentieel voor een aantal lichamelijke processen. Natuurlijk licht zorgt bijvoorbeeld voor vitamine D, wat zorgt voor een goede weerstand en ondersteunt bij onze calciumopname. Ook zorgt daglicht ervoor dat je beter kunt concentreren. Ben jij even klaar met je concentratie tijdens je thuiswerkdag? Loop dan even een blokje en geniet van wat buitenlucht!

#2 Buiten zijn vermindert stress

Misschien ken je ze wel, natuurgeluiden. die je helpen in slaap te vallen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Natuurgeluiden hebben namelijk een gunstige invloed op ons welzijn. Dit geldt zowel voor onze lichamelijke als mentale gezondheid.

Als je gestresst bent is het daarom extra goed om even de frisse lucht op te zoeken. Onderzoek wijst uit dat je hartslag, cortisol-waarden (stresshormoon), bloeddruk en spierspanning al binnen drie minuten dalen in een natuurrijke omgeving. Wil jij helemaal tot rust komen, zorg dan voor wat extra tijd buiten!

#3 Frisse lucht is gezonder

Wist je dat we gemiddeld 90% van onze dag binnen doorbrengen? Pff… zonde! Want buiten is de luchtkwaliteit zoveel beter. Zeker met de luchtkwaliteit in moderne huizen is het vaak slecht gesteld, aangezien deze woningen vaak dicht geïsoleerd worden. Ook maken mensen de luchtkwaliteit zelf vaker niet beter door zaken als koken, roken en douchen. Wil jij goed voor jezelf zorgen? Zorg er dan voor dat er genoeg frisse lucht in je huis komt door vaker je raam open te zetten. Nog beter is het natuurlijk om wat meer tijd van je dag buiten door te brengen. Daarmee haal je meer verse zuurstof naar binnen en zuiver je je lichaam.

#4 Buiten zijn is leuk!

Waarom dat frisse lucht gezond is? omdat buiten zijn gewoon leuk is! Wellicht de belangrijkste, niet wetenschappelijk aangetoonde, reden om naar buiten te gaan is omdat het gewoon leuk is. Bovendien beweeg je buiten een stuk sneller, en is buiten zijn daarom ook nog goed voor die stappenteller! Niets is mooier dan ‘s ochtends extra vroeg je voordeur achter je dicht te trekken, een wandeling te maken en de schapen in het veld te zien grazen. Of op je wielrenfiets te stappen en de adrenaline door je lijf te voelen stromen bij die immens steile afdaling.

Frisse lucht, wie houdt daar niet van… goed voor je lichaam, stressniveau en gezondheid. Enjoy goodlife!

Ga voor een gezond lichaam en blijf lifestyle blog mensgoodlife volgen.