Bacterien in je mond
Orofacial

Bacteriën in je mond

Wist je dat je meer bacteriën in je mond hebt dan dat er mensen op de aarde rond lopen? Er bevinden zich namelijk gemiddeld meer dan 7 miljard bacteriën in de mond van een persoon. Dat is best veel toch?

Effect van te veel bacteriën in je mond

Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je tanden en tandvlees schade oplopen, dit voelt erg onprettig aan en ziet er onverzorgd uit. Daarnaast vormen bacteriën ook nare geuren, waardoor je uit je mond stinkt. In ergere gevallen kunnen er zelfs ontstekingen voordoen, erg pijnlijk. Dit wil natuurlijk niemand!

Want een ontsteking in de mond kan erg pijnlijk zijn en een bezoek aan de tandarts is vaak noodzakelijk. Ook kunnen ontstekingen voor nog meer problemen zorgen. Zo kunnen bacteriën zich verder verspreiden op gebieden buiten het gebit om. Je moet er toch niet aan denken dat je een ernstige ziekte oploopt door het niet goed onderhouden van je gebit?

Geef de bacteriën zo min mogelijk kans!

Poets niet alleen je tanden 1 à 2 dagen per dag maar ook je tong! Mondwater vermindert de hoeveelheid bacteriën. Spoel daarom met Listerine. Listerine mondspoeling bereikt de volledige mond met antibacteriële eigenschappen. En wist je dat de werking van Listerine wetenschappelijk bewezen is door Ivoren Kruis?

Ga de strijd aan tegen bacteriën en verfris je mond met Listerine en lees meer over onze artikelen over het lichaam op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.