drugs-gebruiken-hierom-is-het-geen-goed-idee
drugs-gebruiken-hierom-is-het-geen-goed-idee

Drugs gebruiken? Hierom is het geen goed idee!

Met het normaliseren van drugs in onze samenleving lijkt het gebruik ervan ook toe te nemen. Een zorgelijke ontwikkeling, want eigenlijk kent drugs alleen maar nadelen. Deze nadelen raken tegenwoordig echter steeds verder naar de achtergrond. Geen goede iets, want het is echt geen goed idee en geeft geen goed signaal af aan de volgende generatie. Daarom hier nog een keer op een rij; waarom stoppen met drugs het beste idee ooit is!

Drugs en je gezondheid

Om maar meteen met het ergste te beginnen; drugs is puur vergif voor je lichaam. Wie het lijstje aan gevolgen -zowel op lange als korte termijn- erbij pakt, kan niet anders dan concluderen dat drugsgebruik zeer schadelijk is. Het algehele zenuwstelsel wordt op een gegeven moment aangetast. Ook de mentale gevolgen zijn zeer ingrijpend, van paniekstoornissen tot zware depressies. Pas wanneer mensen afkicken van drugs realiseren ze zich hoe diep ze werkelijk zaten.

De financiën

Drugsgebruik is duur. Een enkel pilletje op een festival lijkt nog wel mee te vallen, maar voor je het weet wordt middelengebruik structureel en hang je ook op maandagochtend met je neus in de poeder. Het wordt dan een ontzettend dure aangelegenheid en krijgt een structureel karakter. Zorg ervoor dat je niet op deze glijdende schaal komt en begin er gewoon niet aan. En kun je je zuurverdiende geld aan iets nuttigs uitgeven!

Criminaliteit

Drugs is verboden, al geldt er voor sommige soorten een gedoogbeleid. De basis en het ontstaan ervan is dan ook doordrongen van criminaliteit, corruptie en armoede. Door drugs te gebruiken draag je hier in vrij directe mate aan bij. Daarmee is drugsgebruik niet alleen voor jezelf een zeer nadelige keuze, maar ook voor de omgeving. Realiseer je dit wanneer je besluit wél aan drugs te beginnen.

Sociaal netwerk

Mensen die (veel) gebruiken worden vaak zeer egoïstisch. Dit komt doordat ze eigenlijk nog maar met één ding bezig zijn, en dat is met drugs. Of het nu om gebruiken, scoren of betalen gaat. Allemaal aspecten waardoor je enkel gefocust bent op jezelf en met de drugs. Je sociale netwerk zal in rap tempo afnemen en je zult vrienden verliezen. Al lijkt drugsgebruik op een festival vaak in eerste instantie nog zo’n gezellige keuze.

Kortom, op ieder vlak in je leven is drugsgebruik van invloed. Laat je niet verleiden tot die eerste keer want dit kan alleen maar nadelig uitvallen; of het bevalt te goed en je wilt meer, of je gaat helemaal bad. Er zijn weinig mensen die maat kunnen houden, en laten we eerlijk zijn; wat win je daarmee?

Drugs are bad

Ontdek meer gezondheid voor mannen op lifestyle nieuws blog mensgoodlife.