verkoudheid-of-griep-op-kantoor-wat-te-doen-als-je-je-ziek-voelt
verkoudheid-of-griep-op-kantoor-wat-te-doen-als-je-je-ziek-voelt

Verkoudheid of griep op kantoor: wat te doen als je je ziek voelt?

Snotteren, koude rillingen, koorts, niezen of last van droge ogen? Bijna een derde van de werknemers gaat bij klachten als verkoudheid of lichte verhoging alsnog naar kantoor. Vaak voelen zij zich bezwaard, willen niet aanstellerig overkomen of ze zijn bang om achter de feiten aan te lopen als ze weer terug aan het werk gaan. Na de coronapandemie is ziek naar kantoor komen echter not done. Hoe ga je vandaag de dag om met verkoudheid of griep en kantoor?

Denk aan jezelf en aan de ander

Denk aan jezelf als je ziek bent

Soms moet je gewoon even goed uitzieken en rust nemen voordat je weer naar het werk kan gaan. Je gezondheid is natuurlijk het belangrijkst. Bovendien ben je ook minder productief als je half ziek gaat werken. Bespreek daarom je klachten met je leidinggevende en blijf gewoon thuis als je je ziek voelt. Kijk eventueel wat je wel en niet kunt oppakken van je taken. Meeluisteren tijdens vergaderingen of mails beantwoorden zijn werkzaamheden die je prima kunt oppakken als je daar de energie voor hebt.

Maar denk ook aan de ander

Als je toch naar kantoor gaat, bestaat de kans dat je collega’s besmet en dat zij vroeg of laat ook uitvallen. Oftewel, het is niet alleen voor jou maar ook voor je collega’s en je werkgever van belang dat jij thuisblijft als je je niet lekker voelt.

Wil je meer lezen over hoe je zowel mentaal als fysiek gezond kunt blijven? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.