het-word-warmen-in-nederland
Abhiram Prakash

Het wordt warmer in Nederland

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben, heeft de zon haar rentree gemaakt in 2019. En ook dit jaar is ze meer dan welkom, want wat is het toch koud geweest de afgelopen weken. Misschien is het jou ook wel opgevallen dat er dit jaar vrij weinig sneeuw gevallen is. Dit komt mede door de opwarming van de aarde. In Nederland stijgt de temperatuur zelfs sneller vergeleken met het mondiale gemiddelde. Sinds 1900 is de temperatuur met wel 1,7 graden gestegen in Nederland. Daarnaast voorspellen wetenschappers dat de temperatuur nog meer zal toenemen en dat dit zal leiden tot extreme weersituaties en het stijgen van de zeespiegel.

[divider]Het wordt warmer in Nederland![/divider]

Zeespiegel

Onlangs las de redactie van mensgoodlife een artikel over wat het stijgen van de zeespiegel voor gevolgen kan hebben voor de Nederlandse kustlijn. Wanneer de aarde opwarmt, zullen grote rotsen ijs afbreken en smelten in de oceaan. Hierdoor heeft de zee meer ruimte nodig, en zal zich daarom verspreiden over het land. Dat is geen goed nieuws voor onze kustlijn. Wetenschappers zeggen dat we wellicht West-Nederland niet meer kunnen behouden in de toekomst. Dit moeten we met z’n allen tegen zien te gaan! Daarom hebben wij hieronder simpele tips and tricks op een rijtje gezet, zodat jij bij kunt dragen aan een beter milieu:

Beter milieu tip #1

Eet minder vlees. En nee, je hoeft niet meteen helemaal vegetarisch of zelfs veganistisch te worden. Maar als je al een paar avonden in de week minder of geen vlees eet, dan verminder je al significant onze CO2-uitstoot. Als er minder vlees wordt gegeten zijn er ook minder koeien nodig, en dit vermindert de uitstoot.

Beter milieu tip #2

Haal je oplader uit je stopcontact. Ook al zit er geen apparaat meer aan de stekker, hij verbruikt toch energie! Haal daarom altijd je stekker uit het stopcontact wanneer je hem niet gebruikt. Bespaart jou stroom en het milieu onnodige verspilling.

Beter milieu tip #3

Ga in douche in plaats van in bad. In douche gaan verbruikt namelijk minder energie dan in bad gaan. Behalve als je natuurlijk een half uur onder de douche gaat staan. Houd je douchebeurten daarom kort, maar krachtig.

Beter milieu tip #4

Neem je eigen plastic tas mee als je gaat winkelen. Dit scheelt je weer de kosten van een plastic tas en het is beter voor het milieu! Twee vliegen in een klap dus.

Naast al deze tips om “global warming” tegen te kunnen gaan, moeten we ook manieren vinden om met de warmte om te kunnen gaan. Denk jij ook dat het steeds warmer gaat worden? Koop dan op tijd een ventilator. Vorige zomer waren namelijk alle ventilators binnen een mum van tijd online uitverkocht doordat de vraag ernaar zo hoog was. Je kunt nu zelfs een USB ventilator kopen. Deze kun je zo in je laptop of computer pluggen en jij bent gegarandeerd van een fris briesje tijdens het werk. Ideaal dus. Daarnaast zijn er ook handventilatoren, deze kun je zelf vasthouden en hoef je dan ook niet per se ergens aan vast te maken. Enjoy the wind, enjoy goodlife!

Nog meer nieuws waar je het warm van krijgt lezen? Volg dan het laatste sportnieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.