dragen heren leren jassen of parkas
Replay vs Airforce

Dragen heren leren jassen of parka’s?

Het antwoord op deze vraag moeten we je even onthouden, het blijkt namelijk een mysterie te zijn of echte heren leren jassen of parka’s dragen. We zijn daarom op onderzoek voor je gegaan en delen graag met je onze visie.

Dragen heren leren jassen of parka’s?

Leren jassen voor mannen

Een stoer leer jack doet vrouwen al snel denken aan John Travolta, als jij helemaal “Greased Lightning” wilt gaan is de keuze makkelijker maar als je meer overtuiging nodig hebt, lees dan nog even door. Zo is een leren jas ook erg praktisch. Is het warm dan houdt hij je cool en is het cool dan houdt hij je warm. En of het nu warm of koud is, een leren jas staat altijd hot bij de dames. Zo is je vrijdagavond altijd een succes in de stad en maak jij je geen zorgen als er bier over je leren jas gemorst wordt, want dit veeg je er gemakkelijk af.

Parka’s voor mannen

De Parka komt oorspronkelijk uit Amerika en is uitgevonden door de “Ungangan” die op de Aleoeten leven, wat een eilandengroep is die bij Alaska hoort. Het woord is zelf afgeleid uit Rusland waar “Parka” letterlijk betekent: “een jas gemaakt van pels”, ofwel van bont. Er zijn ook theorieën die stellen dat de parka uitgevonden werd door de Eskimo’s uit Groenland en Canada (ook wel Inuit genoemd). Wat we in ieder geval met zekerheid durven te zeggen is dat een parka jas gemaakt is om je te beschermen tegen de kou, zware sneeuwstormen en lage temperaturen. Vaak hebben authentieke parka’s nog een stuk bond om de capuchon heen die voor extra warmte zorgt. Maar je ziet ze tegenwoordig ook steeds meer zonder bont. Ideaal voor mannen die niet perse bont willen hebben.

Conclusie heren jassen

Hoewel het moeilijk is om te bepalen of je nu moet gaan voor een leren jas of voor een parka, hebben wij onze conclusie klaar voor je. Ga er maar eens goed voor zitten want hier komt hij dan… De redactie van mensgoodlife vindt dat elke man een leren jas moet hebben wanneer hij veel op pad is en tegen een stootje wil kunnen in de kroeg. Een parka daarentegen vinden we net iets chiquer uitzien waardoor we hem beter vinden passen tijdens een date of voor naar je school of je werk. Uiteraard blijft de keuze bij jou, beide jassen zijn ieder geval erg stoer en modern. Keep it warm, enjoy goodlife!

Greased Lightning

Ontdek meer heren mode op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.