3-verschillende-manieren-om-een-overhemd-te-dragen
3-verschillende-manieren-om-een-overhemd-te-dragen

3 verschillende manieren om een overhemd te dragen

Overhemden van Schulte Herenmode zijn een absolute musthave in iedere heren garderobe. Of je nu op zoek bent naar een casual of zakelijke uitstraling, een overhemd doet het altijd goed. Toch vinden de meeste mannen het niet altijd even gemakkelijk om deze op de juiste manier te stylen. Want hoe veelzijdig dit kledingstuk ook is, je wil er zeker van zijn dat je de juiste uitstraling kunt creëren. Maar hoe pak je dit aan? Op welke manieren kun je een overhemd dragen? In dit artikel vind je de nodige inspiratie. 

De basis moet juist zijn 

Op de eerste plaats is het belangrijk dat de basis klopt. Dit houdt in dat de pasvorm van het overhemd klopt en dat deze er er altijd netjes en verzorgd uitziet. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste pasvorm, is het verstandig om naar een kwaliteitswinkel te gaan. Het materiaal speelt een belangrijke rol in de uitstraling van het overhemd. Wanneer deze van onvoldoende kwaliteit is, zal dit gegarandeerd zichtbaar zijn. Investeer daarom liever wat meer geld in een goed overhemd, dan dat je meerdere goedkope koopt. Een groot voordeel van dit kledingstuk is dat het op verschillende manieren te dragen is en bij goed materiaalgebruik ook lang mee zal gaan. Uiteindelijk zijn overhemden Ledub het dus zeker waard. 

Hieronder lees je op welke drie verschillende manieren je de overhemden kunt combineren en dragen op diverse gelegenheden.

1. Formele gelegenheden

Een overhemd past uitstekend bij formele gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke afspraak, een bruiloft of een begrafenis. Wanneer je het overhemd formeel wil dragen, dan doe je er goed aan om hem met een nette broek te combineren. Bij voorkeur een pantalon. Draag het overhemd in je broek en combineer deze eventueel nog met een stropdas en een colbert voor een extra formele look. 

2. Nette uitstraling 

Dan zijn er ook nog momenten dat je gewoon extra netjes voor de dag wil komen. Bijvoorbeeld voor een alledaagse werkdag of omdat je een bijzondere afspraak hebt. Te formeel moet het niet zijn, maar je zoekt wel naar een extra nette uitstraling. In dat geval is het slim om het overhemd op dezelfde manier als bij formele gelegenheden te dragen, maar dan zonder stropdas en colbert. 

3. Casual uitstraling

Wil je het overhemd dragen voor een casual gelegenheid? Dan mag je hier wel iets meer mee spelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het overhemd open te laten hangen en te combineren met een mooi shirt. Het helpt ook enorm om de mouwen op te stropen. Dit geeft direct een ietwat meer nonchalante look. Stop je het overhemd niet in? Dan moet je er wel zeker van zijn dat het overhemd de juiste lengte heeft. Een te kort of juist te lang overhemd kan de uitstraling negatief beïnvloeden. Combineer het overhemd met een spijkerbroek en sneakers. Op deze manier kun je elke dag overhemden dragen.

Dus, of je nu strak in het pak moet voor een formele aangelegenheid, relaxed netjes voor een casual dag, of gewoon iets ertussenin, de overhemden van Schulte Herenmode hebben je covered. Investeer in kwaliteit, speel met stijlen en rock elke gelegenheid. Geen gedoe, alleen maar goede looks. Enjoy goodlife!