De kleren maken de man
2trendy

De kleren maken de man

Ken jij het spreekwoord “De kleren maken de man”? Dan weet je dat wat iemand draagt bepaalt hoe er naar hem gekeken wordt. Met andere woorden, een goed geklede man krijgt het aanzien dat hij verdient.

De kleren maken de man:

Uit een onderzoek van Yale University blijkt dat goed geklede mannen succesvoller in het leven staan. We weten natuurlijk allemaal dat wanneer jij goed in je vel zit je de hele wereld denkt aan te kunnen. Zo zal jij je vast ook wel herkennen in de man die na een frisse douche, scheerbeurt en coole outfit zich een stuk zelfverzekerder voelt. Sterker nog het beïnvloedt de mensen om je heen en zelfs de manier waarop jij denkt.

Onderzoekers aan Yale bestudeerden 128 mannen, een deel hiervan droeg joggingbroeken en slippers, een ander deel neutrale kleding en weer een ander deel droeg een strak pak. En wat bleek? Toen ze de opdracht kregen om te onderhandelen over aankopen en verkopen wisten goedgeklede mannen bijna 4 keer meer winst te makken dan de groep mannen die nonchalant gekleed was.

Blijkbaar heeft men meer respect voor goedgeklede mannen en heeft dat een direct effect op het gedrag op zowel de mensen om je heen als op jezelf. Ofwel een self-fulfilling prophecy. We merken het verschil zelf ook door op een doordeweekse dag in je trainingsbroek naar een autodealer te gaan. Je wordt minder snel geholpen en serieus genomen. Maar zodra jij in een overhemd komt met een net paar schoenen, dan heeft plots iedereen tijd voor je.

Het succes van mode kleding

Modieus gekleed door het leven gaan zorgt ervoor dat je altijd met de tijd meegaat. Een goed geklede man die de laatste herenkleding draagt heeft de ingrediënten in huis om succesvol te zijn. Maar moet het altijd duur zijn om er goed uit te zien? Nee vinden ze bij 2trendy, de webshop voor mannen vol betaalbare mode kleding. Uiteenlopende merken geselecteerd op klasse en comfort vind je in een handomdraai op hun website. Ideaal voor dat ene sollicitatiegesprek of die ene date waarop jij er op je best uit wilt zien.

Kleren maken de man en jij weet waarom, enjoy goodlife!

Kleding die de man maken:

mode kleding
Foto: 2trendy

Wil jij meer lezen over mode nieuws voor mannen? Check lifestyle platform mensgoodlife.