3 redenen om te investeren in een elektrische vouwfiets

Ben je de lange files nu zo onderhand wel grondig beu en wil je verder geen problemen hebben bij het vinden van een geschikte parkeerplaats. Dan is de aanschaf van een degelijke en kwalitatieve – al dan niet elektrische – vouwfiets nog zo slecht niet. Op zijn minst de moeite waard om een investering ervan even in overweging te nemen.

In dit artikel hier zullen we het dan ook voornamelijk hebben over de mogelijkheden die een elektrische vouwfiets creëert. En de pluspunten die het meebrengt in tegenstelling tot heel wat andere vervoersmiddelen. Ben je benieuwd, aarzel dan niet en neem de moeite om alvast even verder te kijken. Veel leesplezier!

Het gebruiksgemak van een (elektrische) vouwfiets

Wist je dat steeds meer en meer mensen kiezen voor het comfort en gebruiksgemak van een kwalitatieve vouwfiets? En dat is helemaal zo gek nog niet aangezien een dergelijk transportmiddel best wel bepalende meerwaardes te bieden heeft in vergelijking met tal van andere vervoersmiddelen zoals de personenwagen, bus of trein.

In tegenstelling tot een standaard authentieke (elektrische) fiets, is de elektrische vouwfiets uiteraard een pak compacter en lichter van gewicht. Zoals de naam doet vermoeden, kun je een dergelijk type fiets na gebruik makkelijk dichtvouwen, waardoor hij minder ruimte in beslag neemt. En bijgevolg makkelijker op te bergen en/ of te verplaatsen is. Zo kun je met een vouwfiets ook makkelijk een eindje met de trein, bus, tram of metro mee. Of kun je de fiets gewoon in de kofferbak van je wagen plaatsen en uithalen zodra je op een bepaalde plaats niet verder kunt met de wagen.

Daarnaast is de elektrische vouwfiets ook een pak energiezuiniger én gebruiksvriendelijker dan heel wat wagens. Tevens vermijd je lange files, hoef je niet op zoek te gaan naar een geschikte parkeerplek en kun je eventueel een kortere route kiezen die niet voor wagens toegankelijk blijkt. Kortom, heel wat pluspunten zo lijkt het wel!

Waar dien je rekening mee te houden bij een eventuele aankoop?

Vandaag de dag is er dan ook een aanzienlijk aanbod aan diverse elektrische vouwfietsen voorhanden, wat de keuze voor een geschikt exemplaar niet altijd vanzelfsprekend maakt. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent. Wat zoal je eisen zijn, welk gebruiksgemak je eraan wilt geven en welk maximaal budget je er ongeveer kunt en wilt aan spenderen. Het antwoord op dergelijke vragen, maakt de zoektocht voor jezelf alvast een pak aangenamer en makkelijker.

Wat is een kwalitatieve elektrische vouwfiets?

Zo zul je zien dat de aanschaf van een kwalitatieve elektrische vouwfiets voorzien van de nodige functies en veiligheidsvoorwaarden. Toch al gauw een prijskaartje van om en bij de 1200 euro met zich meebrengt. Niet niets dus! Toch lijken heel wat klanten bereid een dergelijke prijs te betalen. Dit vanwege de vele pluspunten en mogelijkheden die hij in het dagelijkse leven te bieden heeft.

Elektrische vouwfiets kopen

Besluit je dan toch een kwalitatieve elektrische vouwfiets in huis te halen, wees dan onder meer aandachtig voor de frame- én wielmaat rekening houdend met je persoonlijke lichaamslengte en gewicht. Algemeen varieert de framemaat van een elektrische vouwfiets tussen 20 en 58 cm. Dit aangevuld met een wielmaat die kan verschillen van 8 tot maximaal 28 inches. Kies daarbij tevens voor duurzame doch lichtgewicht materialen zoals bijvoorbeeld aluminium of carbon aangezien dit bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Bedenk eveneens hoe het zit met de aandrijvingen en of er een mogelijkheid bestaat om te schakelen tussen meerdere versnellingen voor- én achteraan. Welk type remsysteem wordt gebruikt en voor welk type motor en accu heeft men uiteindelijk gekozen. Maar vooral; waar werden de beide onderdelen vervolgens in het totaalplaatje gemonteerd?

Deze te gekke elektrische vouwfietsen wil jij ook, check de vergelijker en ga op pad. Enjoy goodlife!

Ontdek meer gave gadgets voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.