hoe-kun-je-de-efficientie-van-een-e-bike-optimaal-gebruiken
hoe-kun-je-de-efficientie-van-een-e-bike-optimaal-gebruiken

Hoe kun je de efficiëntie van een e-bike optimaal gebruiken?

Veel mensen kunnen inmiddels niet meer om de elektrische fiets (e-bike) heen. Je ziet overal door heel Nederland mensen erop fietsen. Het is ook logisch dat veel mensen een elektrische fiets aanschaffen aangezien er veel voordelen aan zitten. Je bent namelijk heel snel en zonder moeite op je bestemming en het is beter voor het milieu dan de auto. Helaas kost een elektrische fiets wel wat, maar het is dan ook een goede investering. Om deze reden is het wel fijn om alles uit je fiets te halen. Ben je benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan snel verder. 

De accu van een e-bike

Het fijne van een flyer e bikes is natuurlijk dat je een extra steuntje in de rug hebt door het elektrische motortje. Om deze reden is de accu natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van de fiets. Het is dus belangrijk dat je je accu goed blijft onderhouden. Over het algemeen is de capaciteit tussen 3 en 5 jaar al heel erg afgenomen. Met deze tips kan je de levensduur verlengen:

  • Zorg dat de fiets nooit een paar weken zonder een lege accu staat
  • Het is niet goed om de accu in de vrieskou te laten staan
  • Het is ook beter voor de accu als die niet volledig leeg raakt dus zorg ervoor dat je m op tijd oplaad. 
  • Zorg dat de banden genoeg zijn opgepompt zodat de weerstand vermindert. 
  • Op de juiste snelling fietsen zorgt ervoor dat je optimaal energie levert 

De fiets 

Naast de accu is het ook belangrijk om de fiets zelf goed te onderhouden. Op de versnellingen, het aandrijfsysteem en de ketting staat meer druk dan bij een gewone fiets. Het is goed om deze dingen op zijn tijd te laten controleren. Het is zonde als je je fiets pas laat maken wanneer de fiets al echt stuk is want dit zorgt voor meer schade en daardoor meer kosten. Omdat de elektrische fiets een ingewikkelder systeem heeft dan een normale fiets is achterstallig onderhoud sneller schadelijk. Bij het aanschaffen van elektrische fietsen van Eltener Fahrradprofi is het goed om te controleren wat de voorwaarde en kosten zijn van het onderhoud.

Geniet van je e-bike

Het is vooral goed om vooral lekker te genieten van je fiets. Kies er zo vaak mogelijk voor om de auto te laten staan en op de fiets te gaan. Veel mensen ervaren elke keer weer plezier van het fietsen op hun elektrische fiets omdat het een soort van speeltje is door de snelheid. Daarnaast is het ook goed om te bewegen waardoor je je beter voelt.

Ontdek meer over een e-bike op lifestyle blog voor mannen, mensgoodlife.