maak-van-jouw-woon-werk-verkeer-een-workout
maak-van-jouw-woon-werk-verkeer-een-workout

Maak van jouw woon-werk verkeer een workout

Dagelijks gaan er miljoenen mensen met de auto naar het werk. Het maakt hierbij bijna niet uit of het werk dichtbij is of dat het tientallen kilometers verderop ligt. Dit is erg zonde en al helemaal als je erbij stilstaat dat Nederland een echt fietsland is. Als jij in tegenstelling tot de rest graag gezond begint aan de dag, schaf dan een goede fiets aan en maak daar dagelijks gebruik van.

Tijdens een fietstocht verbrand je veel calorieën 

Met de fiets naar het werk gaan brengt meerdere voordelen met zich mee. Een van de voordelen van fietsen is dat je tijdens een stevige fietstocht aardig wat calorieën verbrandt. Voor degenen die graag nog enkele kilo’s willen afvallen, is fietsend naar het werk gaan de methode om dit efficiënt voor elkaar te krijgen. 

Je wordt minder vaak ziek

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die met een fiets naar het werk gaan, minder vaak ziek zijn. Waarbij degenen met een auto gemiddeld 8 dagen ziek zijn per jaar, zijn de fanatieke fietsers onder ons maar 7 dagen per jaar ziek. De medewerkers die de fiets pakken en toch ziek worden, herstellen doorgaans ook sneller. Bovendien verklein je de kans op ernstige ziektes als hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. 

Je start de dag goed

Naast de fysieke vooruitgang die ontstaat door het fietsen, levert het ook mentaal voordelen op. Zo start je de dag stukken frisser als je met de fiets naar het werk gaat. Je activeert tijdens een fietstocht bepaalde onderdelen van de hersenen en dat werpt ook tijdens het werk zijn vruchten af. Het maakt hierbij niet uit of je gebruik maakt van een elektrische fiets of racefiets. 

Welke fiets past bij jou?

Als je graag fitter wilt worden en elke werkdag goed wilt beginnen, is het wel belangrijk dat je een fiets aanschaft die goed past bij jou. Indien je de dag liever niet te zwaar begint en veel heuvels op en af moet fietsen, dan is een Koga e-bike een echte aanrader. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, brengt een elektrische fiets dezelfde gezondheidsvoordelen met zich mee. Sterker nog, als je een elektrische fiets thuis hebt staan is de kans groter dat je vaker de fiets pakt. Mocht je graag op eigen kracht hoge snelheden willen behalen, dan is een Cannondale racefiets echt een aanrader. Je kunt een racefiets perfect gebruiken voor woon-werkverkeer, maar ook om mee te nemen op vakantie.

Ga lekker fit en gezond naar je werk op de fiets, enjoy goodlife!

Ontdek meer over mannen die fietsen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.