met-de-atlas-e-bike-van-qwic-kun-jij-alle-terreinen-aan
met-de-atlas-e-bike-van-qwic-kun-jij-alle-terreinen-aan

Met de Atlas E-bike van QWIC kun jij alle terreinen aan

QWIC komt met een compleet nieuw e-bike segment genaamd de Adventure serie, waarin je onder andere de Atlas off-road e-bike vindt. Deze e-bike is alles wat we gewend zijn van QWIC, maar dan meer. Naast het herkenbare design en de betrouwbare kwaliteit van QWIC, is de Atlas geschikt voor alle terreinen. Zo heb je op deze e-bike toegang tot de verharde wegen maar ook tot alle off-road paden. De Atlas staat dan ook gelijk aan avontuur, onvergetelijke indrukken en mooie nieuwe routes.

Een e-bike die mooi is

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe e-bike, dan wil het oog natuurlijk ook wat en daar is QWIC zich maar al te goed van bewust. Het is ook niet voor niets dat QWIC de iF Design Awards en de Red Dot Design Award gewonnen heeft. De Atlas e-bike is er eentje die staat te shinen in je huis of tuin. Dit omdat de oplader snoerloos is, alle kabels mooi weggewerkt zijn en de batterij volledig in het frame geïntegreerd is. Dit laatste is niet alleen stijlvol, maar ook innovatief. In plaats van de onderbuisintegratie die je vaak tegenkomt, kiezen zij nu voor een bovenbuisintegratie van de accu. Dit komt ten goede aan de geometrie van de e-bike, het gewicht is immers beter verdeeld. Bijkomend pluspunt is dat je de accu er nu ook gemakkelijk uit kunt halen, zonder dat je zit te rommelen met de bovenstang die in de weg zit.

Avontuurlijk

De twee nieuwe Atlas modellen zijn unisex en onderdeel van de nieuwe Adventure serie van QWIC. Deze e-bike is perfect voor forenzen die ook buiten de verharde bekende wegen veel van hun fiets willen kunnen verwachten. Zo kun je met de Atlas e-bike vol vertrouwen letterlijk een onbekende weg in slaan. Dankzij de sterke motor en de krachtige accu’s leg je gemakkelijk een groot aantal kilometers af. Deze e-bike vraagt om uitdagende en lange tochten! Een bidon, pomp en fietstas maak je ook gemakkelijk vast aan je nieuwe Atlas. Dit maakt die lange ritten immers nog comfortabeler.

Sterk

Wanneer je off-road gaat, moet je e-bike tegen een stootje kunnen. Maar ook wanneer je in de stad bent, kun je met wat weerstand te maken krijgen. Voor de Atlas is dit geen probleem! De Atlas e-bikes hebben dikke off-roadbanden waarmee je maximale grip hebt op boswegen en grind. Daarnaast zorgen de geometrie en de verende onderdelen voor comfort op de ruigere wegen, zowel opwaarts als heuvel af. De banden van de stadsuitvoering zijn wat beter geschikt voor een harde ondergrond zoals asfalt. Daarnaast zit er een verschil in de aandrijving tussen de stadsfiets en het off-roadmodel. Zo kent de stadfiets een belt-aandrijving en de off-road fiets een kettingaandrijving. Het off-road model is de Atlas Derailleur en de stadsfiets kent de naam Atlas Vario.  

Uniek

De accu’s van de Atlas e-bikes zijn zo gemaakt dat ze in een mum van tijd, slechts 3 uur, volledig opgeladen kunnen worden. Als je voor de gebruiksvriendelijke charging station (meerprijs €299) gaat, dan kan de accu ook nog in de zogeheten hibernation mode gezet worden. Waar accu’s normaal gesproken vanzelf leeg lopen, geven deze prijswinnende stations een extra hoeveelheid lading zodat de accu de ideale capaciteit behoudt. Dit komt allemaal ten goede aan de conditie en levensduur van de accu.

Wanneer je zo’n nieuwe e-bike aan wilt schaffen kun je hem helemaal naar eigen wens samenstellen. Ga je voor een naaf- of derailleurversnelling, riem- of kettingaandrijving en een 522 Wh of 756 Wh accu? Update je e-bike tenslotte nog met een GPS, mobiliteits- en pechhulpverzekering.

Een traploze naafversnelling en riemaandrijving QWIC Atlas MTR in de kleur space blue of matte black rijd je vanaf €5.199 en een Atlas MD12 met derailleurversnelling in dusty road of matte black rijd je vanaf €4.699.  

Het Nederlandse e-bike merk QWIC

Het Nederlandse e-bike merk QWIC heeft met haar e-bikes al heel wat nationale en internationale prijzen binnengehaald. Zo kwam de Premium Q begin 2021 als winnaar uit de Duitse ElektroRad e-bike test in de categorie stadsfietsen. Ook werd deze Premium Q in 2021 door de AD Fietstesst beoordeeld als “Beste Koop”. In 2020 kreeg de e-bike de iF Design Awards en de Red Dot Design Award.

In 2006 werd QWIC het eerste volledige e-bike merk in Nederland met de ambitie om de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren. Zo zegt oprichter Taco Anema; “Ruim 80 procent van alle autoritten in Nederland wordt gereden om een afstand van minder dan 20 kilometer te overbruggen. Dat is in onze ogen een ideale fietsafstand. Met innovatieve, duurzame en strak ontworpen e-bikes willen wij automobilisten verleiden vaker de auto te laten staan en de e-bike te pakken. We gaan voor een mobiele revolutie!”.

QWIC is naast Nederland ook actief in België, Duitsland en Oostenrijk en heeft meer dan 650 verkooppunten. Meer informatie vind je op de website https://qwic.nl.

Leg meer afstanden af met je e-bike, enjoy goodlife!

Vind meer fietsnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.