met-deze-tips-kies-jij-de-fiets-die-bij-jou-past
met-deze-tips-kies-jij-de-fiets-die-bij-jou-past

Met deze tips kies jij de fiets die bij jou past

Nederland is een fietsland, van korte ritjes tot mooie, lange tochten, naar je werk of naar vrienden… we gebruiken de fiets voor veel verschillende doeleinden en op basis van je fietsgedrag past de ene fiets beter bij jou dan de andere. Wordt het een stoere mountainbike of een handige stadsfiets? Laten we bij het begin beginnen. Waarvoor gebruik jij de fiets?

Fietsend naar werk

Gezonder, goedkoper en geen file meer… Fietsend naar je werk is geen slecht idee als je het zo bekijkt. Voor de 10 tot 40 km afstanden heb je verschillende fietsopties. Je kunt gaan voor de hybridefiets met een sportieve zit, spatborden, bagagedrager en versnellingen. Kies deze fiets wanneer je graag het luie zweet eruit fietst en je gemakkelijk even een douche op je werk kunt nemen om je op te frissen. Wanneer je liever gewoon fris op je werk aankomt, dan kun je ook gaan voor een elektrische fiets. Is de afstand tot je werk groter? Dan kun je ook nog een speedbike overwegen, die tot 45 km/uur kunnen gaan, maar niet goedkoop zijn.

Korte afstanden

Een bezoekje aan de supermarkt, de sportschool of je familie en vrienden in de buurt, dit gaat vaak makkelijker op de fiets dan met de auto. Voor deze kortere afstanden heb je niet veel gekkigheid nodig. Een goede stadsfiets zonder teveel poespas is perfect. En ook met een omafiets zit je helemaal goed.

Let op de helmplicht!

Naast de keuze welke fiets het beste bij jou en je leefstijl past, is het belangrijk om een check te doen op de regelgeving rondom je nieuwe fiets. Heb je bijvoorbeeld voor een snorfiets gekozen? Dan heb je vanaf 1 januari 2023 te maken met de helmplicht snorfiets. Een snorfiets is een voertuig met een blauwe kentekenplaat waarmee je niet harder dan 25 kilometer per uur mag gaan. Met deze 2-wieler rijd je op het fietspad, het fiets/bromfietspad of op de rijbaan, wanneer de fietspaden ontbreken.

De nieuwe wetgeving over de helmplicht op je snorfiets gaat in januari 2023 in en geldt voor zowel de bestuurder als een eventuele passagier. Je mag dan simpelweg niet meer zonder helm op je snorfiets rijden. Waag je toch een ritje te maken zonder helm? Dan riskeer je een boete van €100.

Je moet dus een helm dragen, maar let op… want niet elke helm wordt goedgekeurd. Voor helmen gelden bepaalde veiligheidseisen en of een helm daaraan voldoet, kun je herkennen aan een keurmerk. Helmen met een ECE 22.05 of de vernieuwde versie ervan ECE 22.06 voldoen aan alle nodige eisen. Zonder een goedgekeurde scooterhelm riskeer je wederom een boete. 

De omafiets

Een van de meest comfortabele fietsen, is de omafiets. Deze is dan ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse steden. De omafiets is geschikt voor zowel binnen als buiten de stad en je hebt ze in allerlei kleuren. Zo heb je de tijdloze mat zwarte variant die werkelijk overal bij past. De Altec Roma Omafiets heeft een perfect formaat voor de meeste volwassenen en ook voor de jongeren in de bovenbouw. Met een stevig, oversized, stalen frame gaat deze lichtgewicht omafiets jaren mee. Simpelweg gewoon een complete fiets, zonder overbodige poespas.

Langere tochten

Naast dat de fiets je van A naar B brengt, kun je ook de fiets pakken om er even ontspannen op uit te gaan. Je kunt voor een langere tocht door de natuur of door een andere mooie omgeving gaan en even alle dagelijkse zaken vergeten. Met een lichte hybridefiets moet je zelf trappen en energie leveren om vooruit te komen. Deze fiets houdt je fit! Grotere afstanden of fietsmaatjes die je niet bij kunt houden, zijn geen probleem meer dankzij de elektrische fiets. Die geeft je net dat extra duwtje vooruit!

Heb je je fiets gevonden? Check de regelgeving rondom het voertuig en ben je bewust van bijvoorbeeld de helmplicht die vanaf januari 2023 ingaat voor snorfietsers!

Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets… enjoy goodlife!

Vind meer fietsen op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.