Stella

Razendsnel op pad met een elektrische fiets

Ga razendsnel op pad met een elektrische fiets, de oplossing voor sportieve mannen die niet lui willen worden. Een e-bike houdt je in beweging, ook wanneer het net iets minder makkelijk gaat. Wij stelden de proef op de som en bezochten Stella, Nederlands grootste e-bike specialist in Breda. Lees snel verder en leer alles over e-bikes.

[divider]Razendsnel op pad met een elektrische fiets[/divider]

Wat is een e-bike?

Een e-bike is een elektrische fiets die het voor gebruikers makkelijk maakt om op twee wielen vooruit te komen. In feite is het een moderne fiets waar een accu op zit, waarmee je rond de 100 km kunt fietsen. Er zijn verschillende accu’s beschikbaar die de fiets aandrijven, zo heb je bijvoorbeeld accu’s van Panasonic, Shimano en sinds pas ook Bosch in het Stella assortiment. Het instapmodel heeft een actieradius van 90 km en je hebt de keuze tot een actieradius van 185 km. Ruim voldoende power voor een hele dag fietsen, lijkt ons. Je bent een knappe jongen als je een volle accu op één dag leeg weet te fietsen.

Onder de “motorkap” van de e-bike

Naast de verschillende soorten accu’s, is het ook interessant om te weten dat er verschillende soorten aandrijvingen zijn. Zo heb je een voorwielaandrijving of middenmotor aandrijving. De meeste e-bikes worden met een voorwielmotor aangedreven wat ervoor zorgt dat je als het ware naar voren getrokken wordt door je elektrische fiets. De accu gaat pas na 1,5 omwenteling in actie, waardoor je net als een dieselauto na een tiende van een seconde vooruitkomt.

Wanneer je dit vergelijkt met een middenmotor, voel je gelijk het verschil. Dit komt namelijk het meest in de buurt van een gewone fiets waardoor je nauwelijks merkt dat je elektrisch fietst. Als sportieve fietsliefhebber kon ik deze aandrijving erg waarderen, vooral de sportstand sprak me erg aan. In het begin krijg je een kick en na 25 kilometer per uur kan je op eigen kracht je eigen tempo bepalen. Tijdens de test wist ik een record-tempo van 41,3 kilometer te behalen. Maar dat houd je niet lang vol op eigen kracht, waardoor ik al snel weer richting de 25 kilometer per uur ben teruggegaan.

Waarom een e-bike van Stella?

Stella laat merken als Gazella, Batavus en Sparta achter zich aldus Plus Magazine e-bike test (2016). Hierin scoorde Stella een dikke 8,4 en zaten andere merken daar ver onder. Ook won Stella andere keurmerken als “Beste koop” door de consumentenbond (mei 2017).

Stella doet het goed en dat komt voornamelijk omdat het een hoop tussenschakels uitschakelt. Zo is er géén tussenhandel en zijn de research & development kosten aanzienlijk lager. Een voordeel dat je snel in je broekzak voelt. Zo heb je al een e-bike vanaf 999 euro.

Bij Stella krijg je een gratis demo en service aan huis. Gewoon even proberen en als het niet bevalt, even goede vrienden. Er zijn talloos veel E-bike Testcenters verspreid door heel Nederland, dus vast ook één bij jou in de buurt. Daarnaast heb je 5 jaar garantie, wel zo handig als je zeker wilt zijn dat je een paar jaar vooruit kunt gaan. De producten van Stella zijn puur Nederlandse kwaliteitsproducten die je binnen 5 dagen geleverd kunt krijgen en als dat niet alles is, krijg je ook nog een laagste prijsgarantie. Kortom je moet echt even een Stella proberen als je een elektrische fiets van plan bent te gaan kopen.

Stella Vicenza Superior MDB

Vandaag hadden we de Vicenza Superior MDB getest, het paradepaardje van Stella. Een e-bike die uitgerust is met Bosch Active Line middenmotor. Een in het hoogste segment gepositioneerde e-bike die fluisterstil is. Je hoort hem niet als je fietst, want hij is echt super stil. Het model ziet er stoer uit en voelt degelijk. Het fietscomfort is hoog, je hebt echt het gevoel dat je aan het fietsen bent zonder dat je hard hoeft op te trekken. Maar dat kan natuurlijk wel als je dat wilt. De vering is heerlijk dankzij de dual shock voorvork en remmen gaat naadloos dankzij de hydraulische schijfremmen voor en achter. Op het Bosch Intuvia display zie je hoeveel kilometer je nog te gaan hebt, hoe hard je gaat, de tijd en heb je daarnaast nog toegang tot 8 versnellingen. Kortom een genot om op te fietsen en ideaal voor mannen die niet meer willen zweten, kampen met een blessure of die met een beperkte mobiliteit.

Laat de auto staan, pak je fiets en rijd langs e-bike specialist Stella voor een proefrit op een elektrische fiets. Testen = geloven! Get on your e-bike, enjoy goodlife!

[divider]Vicenza Superior MDB[/divider]

Stella Vicenza Superior MDB
Stella Vicenza Superior MDB

Wil je meer sportnieuws voor mannen lezen? Check dan lifestyle platform mensgoodlife.