Zet je vrienden Schaakmat met schaken
Gladson Xavier from Pexels

Zet je vrienden Schaakmat

Daag je maten uit voor een potje oldskool schaken en zet je vrienden schaakmat. Er gaat niets boven een ijskoud potje schaken, waarbij jij je hersenen laat kraken. Dat is niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens goed voor je hoofd. Dus nodig die vrienden maar uit voor een potje. Want jij gaat ze allemaal schaakmat zetten.

zet-je-vrienden-schaakmat met schaken

Zet je vrienden Schaakmat

Jawel je hoort het goed, schaken is er voor iedereen. Voor jong en oud. Van managers, timmermannen tot boerenjongens. Een spel dat internationaal erkend wordt als een echte sport. Zo train je namelijk intensief je hersenen met de nodige strategie en tactiek wat weer goed is om het risico op Alzheimer te verminderen.

Gezonde mannen sporten en zetten hun vrienden schaakmat. Zonder je tegenstander het doorheeft ben jij de king wanneer jij met je koningin all-in gaat. Een potje schaken kost niets en wanneer iemand jou uitdaagt, kijk dan een gegeven paard niet in zijn bek. Je kan eindeloos op je Smartphone schaken met Chess.com. Nodig dus snel je vrienden uit, geef ze een biertje of ranja en ga helemaal los. Doe je ding, zet die zet, enjoy goodlife.

Schaaktip: Verplaatst nooit twee keer achter elkaar dezelfde steen, je verliest hiermee een beurt en geeft je tegenstander een voorsprong. Aldus schaakmeester Beau Ottens.

3 tips om te openen met schaken

De meester aan het woord

Luister en huiver. Want deze Magnus schaakspeler gaat jou vertellen hoe jij gaat winnen.

10 succesvolle schaakregels

Nog meer succesvolle tips, die krijg je van niemand minder dan Garry Kasparov. De absolute autoriteit waar je graag even naar wilt luisteren.

Lees meer sport nieuws voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife. Zo leer je naast schaken ook nog andere leuke spellen die je kunt doen met je vrienden.