de-populaire-padel-trend-zet-door-in-2023
de-populaire-padel-trend-zet-door-in-2023

De populaire padel trend zet door in 2023

De kans is groot dat je deze sport steeds vaker om je heen hoort of ziet, padel. De padelsport groeit razendsnel en steeds meer mensen wagen een stap op de padelbaan. Kracht is minder belangrijk wat de sport toegankelijker maakt en het feit dat het met 4 personen gespeeld moet worden, brengt een leuke sociale factor.

De sport

In het kort is padel een racketsport dat je met 4 personen speelt op een veld met een kooi eromheen. De padelbal is iets zachter dan een tennisbal en het is de bedoeling dat je punten wint door de bal over het net te krijgen (elke keer weer). Hierbij kun je handig gebruik maken van de kooi om je heen. Uit verschillende hoeken hoor je een omschrijving als “een combinatie tussen tennis en squash”.

De baan

Hoewel de sport zeker iets wegheeft van tennis en squash, zijn er ook belangrijke verschillen. De baan is een stuk kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en de baan heeft geen muren, maar juist hek- en glaswerk. Beide kanten van de baan, gescheiden door een net, bestaan uit twee servicevakken en een achterveld.

De regels van padel

De puntentelling van padel gaat hetzelfde als bij tennis (15, 30, 40, deuce, advantage, game). Je mag de wanden gebruiken als de bal heeft gestuiterd (raakt de bal als eerste het glas, dan is het fout). De service is onderhands, moet diagonaal en één keer stuiteren voordat je slaat. Bij de opslag mag je de wanden gebruiken, maar let op, niet het hekwerk.

Padel racket

Om een potje padel te kunnen spelen, heb je natuurlijk een padel racket nodig. Je hebt ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Zwaar of licht, dik of dun, hard of zacht… Je kunt alle kanten op, het is net wat je zelf het fijnste vindt.

De nieuwe Kuikma Pro MS en LS zijn voorbeelden van toffe padel rackets. Ze zijn speciaal ontworpen voor spelers Maxi Sanchez (MS) en Lucia Sainz (LS) die tot de top van de padelranglijst behoren. Het Franse merk Kuikma heeft gekozen voor no-nonsense ontwerpen met een premium uitstraling. Het MS Pro racket is ruitvormig en gaat meer voor kracht, het LS Pro racket is daarentegen druppelvormig en biedt daarmee maximale veelzijdigheid. Het racket voor Maxi, die wereldkampioen werd met Argentinië, kleurt blauw (dat doet denken aan zijn moederland). Het racket voor Lucia kleurt mooi wit. Voor deze nieuwe rackets zijn vier nieuwe technologieën gebruikt. Een hightech koolstofvezel voor maximale kracht en lichtheid, dubbel schuim voor ultiem comfort, een Shok Block-systeem om trillingen te verminderen en een luchtschuim frame voor meer stijfheid en kracht.

Haal je padel gear snel in huis en enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.