Met deze tips haal jij het beste uit padel deze zomer 

Met deze tips haal jij het beste uit padel deze zomer 

Een potje padel wordt steeds vaker door steeds meer verschillende mensen gespeeld. Deze populaire sport kun je heel het jaar door spelen; binnen of buiten, in Nederland of in het buitenland en ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Hoewel de hete zomerse dagen je misschien meer naar het strand trekken, de hitte hoeft je niet van een potje padel te weerhouden. Bereid je gewoon goed voor!

Speel padel met de juiste materialen

Los van de temperaturen en andere externe factoren wordt “even pedellen” natuurlijk nóg leuker wanneer je jezelf uitdaagt steeds beter te worden. Onderdeel van deze ontwikkeling is het juiste materiaal aanschaffen. Als we het over een padelracket hebben, dan kun je ontzettend veel verschillende kanten op. Voor ieder wat wils. Zo heb je bijvoorbeeld de LS PRO en de MS PRO van Decathlon’s eigen padelmerk Kuikma waar features als een shock block system en high tech carbon fiber bijhoren. Deze rackets van Kuikma zijn pro rackets. Natuurlijk verkoopt Decathlon rackets voor ieder niveau. Bedenk van tevoren wat je zoekt en ervaar wat bij je past wanneer je een padelracket aan gaat schaffen!

Kies de juiste tijd

Wil je padellen op zo’n hete zomerdag? Zorg er dan voor dat je niet op het heetste moment van de dag gaat. Probeer ’s ochtends of wat later op de dag een baan te reserveren. Houd er wel rekening mee dat iedereen liever op die tijden zal gaan.

Smeer je in

De zon kan verraderlijk zijn en zeker als je helemaal opgaat in je padelspel. Smeer je van tevoren goed in met zonnebrandcrème. Dan heb je op moment van spelen in ieder geval ook geen gladde handen meer…

Eet genoeg

Zorg dat je niet met een lege maag de baan op gaat. Eet goed van tevoren en heb ook een banaan of iets anders achter de hand voor tijdens je wedstrijd.

Lichte kleding en een pet

Donkere kleding trekt warmte aan en geeft je al snel een oververhit gevoel. Trek daarom een licht shirt aan, zodat het wat koeler aanvoelt. Ook een pet is een fijne toevoeging wanneer je langer in de zon staat. Ga ook qua pet voor een lichte kleur.

Drinken

Drink genoeg (water); voor, tijdens en na de wedstrijd. 

Geniet ook met hoge temperaturen van een potje padel, enjoy goodlife! 

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.