welke-sportkleding-draag-jij-tijdens-het-sporten
welke-sportkleding-draag-jij-tijdens-het-sporten

Welke sportkleding draag jij tijdens het sporten?

Biceps van staal, een conditie waar je u tegen zegt, een kneiterharde sixpack en een gorilla-like borstkas krijg je niet zomaar. Om het lichaam van een jonge god te krijgen, zal je moeten sporten. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende sporten waar we ons aan kunnen wagen en hoeven we niet alsmaar hetzelfde riedeltje in de sportschool uit te voeren. Let wel op, sommige sporten vragen om net wat andere sportkleding.

[divider]Welke sportkleding draag jij tijdens het sporten?[/divider]

Balsporten, vechtsporten, wielersporten en ga zo maar door. Elke sport heeft zo zijn charme en met goed materiaal beleef je net dat beetje meer plezier aan de sport. Kijk van tevoren welke sportkleding je nodig hebt en dan ben je ready to go!

Hardlopen

Je kunt het op een recreatief niveau doen of op wedstrijdniveau. Je kunt voor korte afstanden of juist langere afstanden gaan. Welke outfit past hier dan het beste bij? Een strak dri-fit shirt van polyester is bijvoorbeeld een veel betere optie dan een simpel katoenen shirt. Dri-fit kleding voert zweet goed af waardoor je spieren minder snel afkoelen. Daarnaast is er natuurlijk een verschil tussen hardlopen in de zomer en hardlopen in de winter. Draag in de winter meerdere lagen en misschien ook wel een muts. Op de zomerse dagen heb je genoeg aan een korte broek en shirt. Twijfel je tussen een lange en een korte broek? Zorg in ieder geval dat je geen koude knieën krijgt, ze zijn namelijk essentieel in de hardloopsport. Finish je hardlooptenue met een comfortabel paar schoenen, je moet er immers wel wat afstanden op afleggen.

Tennis

Om een lekker balletje te slaan heb je kleding nodig die comfortabel zit en je voldoende bewegingsvrijheid geeft. Ook hier is dri-fit kleding ideaal door het lichte gewicht en het ademende en sneldrogende karakter. Qua broek is het belangrijk dat je er tennisballen in kwijt kunt. De specifieke tennisshorts zijn gemaakt met zakken zonder rits, zodat je niet telkens je handen schaaft bij het pakken en wegstoppen van ballen. Over je korte tenue kun je met koudere temperaturen een trainingspak dragen. Qua trends zien we de klassieke tennispolo in ieder geval nog lang niet uit de collecties verdwijnen. Tennisschoenen moeten er tenslotte voor zorgen dat je in ieder geval kunt rennen, glijden en ook blijven staan. Zorg dat de zool voldoende grip geeft.

Fitness

In de sportschool is comfortabele kleding vooral belangrijk. Een absolute no go en ongeschreven regel is sporten met een ontbloot bovenlijf. Dit is onhygiënisch en niet prettig voor mede fitness bezoekers. Een short en een sportshirt zijn de go-to fitnessoutfits en bieden je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Bij koudere temperaturen zijn joggingbroeken een goede optie.

Sporten is misschien wel het allerleukst in teamverband. Samen strategieën bedenken om je tegenstanders te verslaan. Samen hardlopen om je persoonlijke records te verbeteren. Met vrienden richting de sportschool om te werken aan je lichaam. Om de teamspirit hoog te houden en een verpletterende indruk op je tegenstanders achter te laten is een team outfit een absolute must. Zo kun je met je team je sportkleding bedrukken. Ook wanneer je voor jezelf een mooi opvallend shirt wilt hebben, hoef je je niet te laten beperken door wat er in de winkels ligt. Je kunt je eigen sportshirt bedrukken en zo je droomsportoutfit creëren. Want zeg nou zelf, de beste prestaties lever je wanneer je je lekker in je kleding voelt!

Klim naar de top in de perfecte sportkleding, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws voor mannen op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.