Beweeg mee in de Wereld van Animal Flow met Sander van Ooijen
Beweeg mee in de Wereld van Animal Flow met Sander van Ooijen

Beweeg mee in de Wereld van Animal Flow met Sander van Ooijen

In de zoektocht naar een krachtige, veelzijdige fitnessroutine, ontdekken steeds meer mensen de betoverende wereld van Animal Flow. Onder de deskundige begeleiding van Sander van Ooijen, een ervaren personal trainer en fysiotherapeut, biedt deze unieke bewegingspraktijk veel meer dan slechts een effectieve workout. Het is een avontuurlijke reis naar het herontdekken van onze natuurlijke bewegingen. We beginnen met een diepgaande verkenning van de zes essentiële elementen en stappen dan in de intrigerende wereld van dierlijke posities en bewegingen, die de kern vormen van Animal Flow.

De Zes Essentiële Elementen

Voordat we ons verdiepen in de inspirerende wereld van Animal Flow, is het van cruciaal belang om de zes essentiële componenten te begrijpen die deze unieke bewegingspraktijk definiëren. Deze componenten vormen de bouwstenen van een holistische benadering van beweging en vormen de kern van de Animal Flow-filosofie.

  1. Polsmobilisatie: Animal Flow begint bij de basis – de polsen. Leer hoe eenvoudige, maar doelgerichte polsoefeningen niet alleen de mobiliteit verbeteren, maar ook de kracht vergroten. Dit is essentieel voor de vele handgestuurde bewegingen in de training.
  2. Activaties: Statische houdingen, zoals de Static Beast Hold en Crab Hold, dienen als activeringen voor de spieren. Ook zorgen ze voor een naadloze overgang van rust naar beweging. Ontdek hoe deze activaties niet alleen fysieke voorbereiding bieden, maar ook een bewustwording van het lichaam bevorderen.
  3. Vormspecifieke stretching: Het stretchen vanuit Animal Forms brengt een nieuwe dimensie van flexibiliteit en mobiliteit met zich mee. Verken de Ape reach, Beast reach, Scorpion reach en Crab reach en begrijp hoe deze stretchingtechnieken een integraal onderdeel zijn van Animal Flow.
  4. Traveling Forms: Dieren zijn de beste leermeesters als het gaat om beweging. Ontdek de ABC’s van Animal Flow: Ape, Beast en Crab. Met deze ABC’s begrijp je hoe deze eenvoudige, maar krachtige vormen de basis vormen. Dit voor het begrijpen van zowel natuurlijke als menselijke bewegingen.
  5. Switches: Dynamische bewegingen vormen het hart van Animal Flow. Leer hoe Side Kickthroughs, Front Kickthroughs, Under switches en Scorpions de basis leggen voor een naadloze overgang tussen verschillende bewegingen. Hiermee onstaat een vloeiende ‘Flow’.
  6. Flow: Hier komt de magie samen. Ontdek de kunst van het verbinden van de verschillende Animal Flow-bewegingen in een vloeiende choreografie. Begrijp hoe Flow niet alleen een workout is, maar ook een vorm van zelfexpressie en een viering van menselijke beweging.

Loaded Beast – De Krachtige Start

Vanuit de basis van deze zes componenten beginnen we met de Loaded Beast-positie. Deze positie, waarin je leunt op handen en tenen met knieën boven de grond, vormt de kern van Animal Flow en bereidt het lichaam voor op dynamische bewegingen.

Set Beast – De Overgang

Vanuit de Loaded Beast bewegen we vloeiend naar de Set Beast-positie. We noemen dit ook wel de Beast Hold-positie. Hiermee maak je gestructureerde overgangen en reeksen van bewegingen die samen een complete lichaamsworkout vormen.

Duck Walk – Gracieus en Krachtig

De Duck Walk is geïnspireerd door de elegante gang van een eend. Dit onderdeel voegt niet alleen een esthetisch element toe, maar richt zich ook op de beenspieren, heupmobiliteit en kernstabiliteit.

Crab Posities – Balans en Kracht

Animal Flow brengt ons naar de grond met de krachtige Crab Posities. Hierbij vormen handen en voeten de ondersteuning en ligt de nadruk op triceps, schouders, rompstabiliteit en wervelkolom mobiliteit.

Scorpion Reach – Reik naar Nieuwe Hoogten

Als kroonjuweel van deze workout introduceren we de Scorpion Reach. Dit onderdeel traint niet alleen de rugspieren en heupflexoren, maar belichaamt ook een symfonie van beweging en flexibiliteit.

Nieuwe Dieren in het Dierenrijk van Animal Flow

Naast de eerder genoemde dierenachtige bewegingen herbergt zich nog een rijkdom aan nog te ontdekken inspirerende posities. Denk aan de sierlijke Horse Stance, de stabiliserende Crab Reach, de krachtige Beast Kick, en de behendige Frog Bend. Elke van deze voegt een unieke dimensie toe aan jouw repertoire.

Terwijl we de diepten van Animal Flow verkennen, is het van belang te onthouden dat dit slechts het begin vormt van een opwindende reis. Talloze andere dierenachtige bewegingen en expressies liggen te wachten om ontdekt te worden. Denk aan de elegante Snake Crawl, de krachtige Gorilla Walk, de speelse Bear Crawl, en de moedige Panther Leap. Elke beweging biedt niet alleen fysieke voordelen, maar vertelt ook een uniek verhaal en nodigt uit tot persoonlijke expressie.

Diepgaande Duik in Animal Flow met Sander van Ooijen

Animal Flow Sander van Ooijen instructeur

Om Animal Flow volledig te begrijpen, nodigt Sander van Ooijen deelnemers uit voor meer dan slechts een fysieke training; het is een holistische ontdekkingsreis. Zijn inzichten onthullen dat deze training verder gaat dan een reguliere workout en fungeert als een geestelijke en spirituele oefening. Aan het einde van elke sessie integreert Sander ademhalingstechnieken, waardoor niet alleen de fysieke, maar ook de mentale en spirituele connectie tussen lichaam en geest wordt versterkt. Tijdens de lessen deelt Sander inspirerende anekdotes en persoonlijke ervaringen, waarbij de nadruk ligt op de transformatieve impact van Animal Flow op het fysieke en mentale welzijn.

Move Mobility Class in Breda

Ontdek met Sander hoe je naadloos bewegen kunt integreren in het dagelijks leven, met een specifieke focus op het omarmen van een vervuld leven in al zijn facetten. Een benadering die niet alleen de manier waarop we fysiek bewegen transformeert, maar dient als een allesomvattende filosofie voor balans en voldoening. Ontdek hoe de zes componenten als bouwstenen fungeren voor een veelzijdige en boeiende bewegingspraktijk. Met Sander van Ooijen als je gids en de dierenachtige posities als je metgezellen, ben je klaar om je innerlijke beest te ontketenen. Laat bewegen niet slechts een workout zijn, maar een viering van het menselijk vermogen om te groeien en te bloeien.

Kan jouw levensstijl meer “goodlife” gebruiken en wil je leren hoe Animal Flow hieraan bijdraagt? Neem dan een proefles – op een variant van Animal Flow* – met de Move Mobility Class bij BredaPT, waar Sander’s expertise en liefde voor Animal Flow volledig tot uiting komen.

Ontdek nog meer inspirerende sporten op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.

* Disclaimer: Dit artikel is geschreven door onze eigen redactie. BredaPT heeft expliciet aangegeven géén officiële instructeur te zijn en dat zij een variant bieden op Animal Flow.