creeer-je-home-gym-met-de-sportartikelen-van-decathlon
creeer-je-home-gym-met-de-sportartikelen-van-decathlon

Creëer je home gym met de sportartikelen van Decathlon

Ook al heb je het erg druk, het is belangrijk dat je met je gezondheid bezig bent. Sporten is goed voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Het kan goed zijn dat er voor jou wat drempels zijn om sporten op te pakken. Of heb je gewoon geen zin om moeite te doen en naar de sportschool te gaan? Wees niet bang! We hebben de oplossing die werkt voor jou. Het kopen van goede sportartikelen is de eerste stap op weg naar een gezond en fit leven. Met het creëeren van je eigen home gym sport je wanneer je maar wilt en maak je de drempel om te sporten lager. Maar welke producten moet je dan kopen voor jouw homegym? Het stappenplan van Decathlon helpt je op weg.

1. Hoeveel ruimte heb je?

Bedenk allereerst waar je ergens in huis het liefst wilt gaan sporten. Heb je een aparte ruimte waar je je sportartikelen kunt stallen? Dan kun je misschien wel wat grote apparaten plaatsen, bijvoorbeeld een fitnessbank of squat rack. Heb je weinig ruimte en ga je je woon- of slaapkamer verbouwen tot home gym? Dan kun je het best sportartikelen kopen die je makkelijk kunt opbergen. Bijvoorbeeld een halterset, springtouw, dumbbell of fitnessmat.

2. Welke sporten wil je gaan doen?

De ruimte van je home gym is onder andere bepalend voor welke sport je kunt gaan uitoefenen. Maar het is ook zeker belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over welke sport je leuk vindt om te doen. Begin klein en breid eventueel uit als je merkt dat je wat variatie wilt toevoegen aan je training of schema. Koop geen sportartikelen die je niet gaat gebruiken of waar je niet van weet hoè je ze moet gebruiken. Dit is zonde van je geld. Waar wij voor gaan? Wij combineren graag een uitdagende cardio work-out op de bokszak met krachttraining om de spiermassa te trainen.

3. Wat is je budget?

Over geld gesproken, om sportartikelen aan te kunnen schaffen heb je natuurlijk wel een budget nodig. Uiteraard hoeft het bouwen van je home gym niet op te lopen tot in de duizenden euro’s. Een fitnessmat en weerstandsbanden hoeven bijvoorbeeld niet duur te zijn. De investering in halters en gewichten zijn erg vast in waarde en dan ook een prima investering. Geld zal dus geen excuus zijn om niet te sporten.

4. Hoe berg je alles op?

Zorg ervoor dat je tijdens het sporten genoeg ruimte hebt om te bewegen. En dat je na je work-out je sportartikelen weer veilig kunt opbergen, bijvoorbeeld in een opbergkast. Je wilt natuurlijk niet struikelen over je halter en een blessure oplopen.

Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd en een killerbody, wie wil dat nou niet? Enjoy goodlife!

Wil je de sportartikelen van Decathlon bekijken? Of meer lezen over sporten en lifestyle? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife