Oplossingen voor spierpijn na het sporten
Oplossingen voor spierpijn na het sporten

Oplossingen voor spierpijn na het sporten

We kennen het allemaal wel, die spierpijn een dag (of twee) na een intensieve training. De ene keer is het slechtst licht of mild ongemak maar de andere keer kan het ook daadwerkelijk je normale bewegingen belemmeren. Gebruik onderstaande tips om je spierpijn te verlichten en je herstel te versnellen.

Blijf bewegen

Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen maar dit betekent niet dat je stil moet zitten. Ondanks de pijn is het belangrijk om te blijven bewegen zodat je de bloedcirculatie bevordert. Wel rustig aan! Denk aan wandelen, yoga of zwemmen.

Let op je voeding

Ongezond eten en ongezonde gewoontes (zoals roken) kunnen je herstelproces vertragen. Let op je voeding en ga voor gezond! 

Je kunt ook extra supplementen overwegen en bijvoorbeeld MSM poeder kopen. Het gebruik van MSM (Methylsulfonylmethaan) versnelt de afvoer van afvalstoffen. Zo stimuleer je een sneller herstel van je spieren en is die vervelende spierpijn sneller weg na een intensieve workout.

Drink genoeg water

Voldoende water drinken is essentieel voor het herstel van je spieren. Water helpt bij het verwijderen van afvalstoffen die tijdens het sporten zijn opgebouwd en ondersteunt de algehele functie van je spieren.

Laat je masseren

Een goede massage kan diepere spanningen verlichten en de doorbloeding verbeteren, wat het herstel versnelt. Bovendien kan een massage een ontspannende en stressverlichtende ervaring zijn.

Rekken en strekken

Stretchen na je training kan helpen om spierpijn te verminderen door de spieren te verlengen en de doorbloeding te verbeteren.

Vergeet die vervelende spierpijn, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.