sport-buiten-op-een-verantwoorde-en-gezonde-manier

Sport buiten op een verantwoorde en gezonde manier

Vanaf 11 mei mag iedereen (ook ouder dan 18 jaar) weer buiten sporten. Mits de 1,5 meter in acht blijft worden genomen tijdens het trainen. Als jij in je eentje buiten sport op een rustige plek, is het waarschijnlijk niet zo moeilijk om deze afstand tot andere te bewaren. Maar als jij met een groep buiten gaat sporten, moet je er rekening mee houden dat niet alle oefeningen te doen zijn op 1,5 meter afstand. Wij lichten voor je uit hoe je op een verantwoorde en gezonde manier toch samen kunt trainen.

#1 Touwtrekken is een sport

Het enige wat je nodig hebt is een lang touw en een tegenstander met wie je de strijd aan durft te gaan. Met een wedstrijdje touwtrekken worden alle spieren in ons lijf aan het werk gezet. Natuurlijk de biceps en de triceps in de armen, maar ook zeker onze beenspieren worden flink getraind met een potje touwtrekken. Daarnaast kan touw training een goede manier zijn om je greepkracht te trainen. Greepkracht betekent de kracht die je hebt in je handen.

#2 Battle ropes

Aangezien je nu toch al een touw hebt meegebracht, weten we nog wel een leuke touw oefening voor je! De battle rope is een touw waarmee je verschillende trainingen mee uit kunt voeren. Bij The Snake beweeg je de twee touwen over de grond zoals slangen zich ook voort bewegen. Bij The Slams sla je de twee touwen tegelijkertijd heel hard op de grond.

#3 Flessenvoetbal

Een aantal voetbalclubs zijn alweer begonnen met conditietrainingen. Bij veel clubs worden er echter geen partijen gespeeld omdat dit simpelweg niet mogelijk is op 1,5 meter afstand. Om toch nog een beetje extra je bal- en voeten techniek te trainen kan een potje flessenvoetbal je misschien wel ondersteunen. We kennen het allemaal nog wel van vroeger. Vooral als het lekker weer buiten is. Dan is het ideaal om buiten een potje te voetballen met een extra spelelement erbij. Let op: er mag alleen geschoten worden op 1,5 meter afstand van de fles en je mag de tegenpartij alleen hinderen op afstand. Op deze manier kun je toch verantwoord sporten.

Tip: een potje ‘wie kan het langst de bal hoog houden’ is natuurlijk ook een goede oefening. Tegelijkertijd is het ook een erg verslavend spel omdat je telkens je high score wilt verbeteren. Wat is jouw persoonlijke record?

Sport buiten met onze top 3 spelelementen, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over sport en gezondheid? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!