sportoefeningen-zonder-apparaten-om-thuis-te-sporten
sportoefeningen-zonder-apparaten-om-thuis-te-sporten

Sportoefeningen zonder apparaten om thuis te sporten

Veel mensen sluiten een sport abonnement af met het vooruitzicht om hier zo veel mogelijk gebruik van te gaan maken. In de praktijk loopt dit toch bij veel mensen vaak net iets anders. ‘‘Ik ga niet naar de sportschool fietsen, want het regent” is toch wel een van de bekendste Nederlandse quotes om te sportschool te mijden. Het is helemaal niet erg als je niet naar de sportschool gaat om te sporten of om fit te blijven. Je kunt namelijk thuis ook sportoefeningen doen zonder apparaten. Het scheelt je ook nog eens flink wat geld.

[divider]4 x Thuis sporten[/divider]

#1 Planking

Op het eerste oog is planken een van de eenvoudigste oefeningen. Als je echter in een plank staat zul je na 30 seconden of 1 minuut toch wel echt de spieren voelen. Je plaatst je onderarmen op de grond en je duwt jezelf omhoog. Met deze oefening train je je buik- en bilspieren. Maar ook zeker je hamstrings moeten hard werken. Hou je het niet meer vol? Stop dan ook zeker, want het is belangrijk dat je de perfecte houding aanhoudt tijdens het planken. Anders heeft het geen goed resultaat en zul je je spieren en rug alleen maar overbelasten. Het verstandigste is om meerdere sets van bijvoorbeeld 60 seconden achter elkaar te doen met rustpauzes tussendoor.

60 seconden is de ideale duur voor een plankoefening

#2 Traplopen

Traplopen is een heel inspannende sportoefening. Je verbrandt met traplopen namelijk ongeveer 10 kcal per minuut. Er worden zelfs meer calorieën verbrand met 15 minuten traplopen dan met 30 minuten hardlopen. Met traplopen train je met name je beenspieren en je kuiten. Deze oefening kun je vrijwel overal doen, mits je een trap in of rondom je huis hebt. Tip: mocht je onderburen hebben, doe dan je sportschoenen even uit en doe het op sokken.

#3 Wall sit

Deze oefening kan echt letterlijk iedereen doen thuis. Je gaat met je rug recht tegen de muur aan staan en zakt rustig door je knieën. Zorg ervoor dat je bovenbenen en je rug een hoek van 90 graden vormen. Je zit eigenlijk op een onzichtbare stoel. Naarmate de tijd verstrekt zullen je benen gaan trillen en wordt het steeds lastiger om vol te houden. Tip: probeer je gedachte te verzetten tijdens deze oefening of focus op je ademhaling. Dit zal je helpen de oefening langer vol te houden.

#4 Basketball

Met een basketball kan je bijzonder veel goede oefeningen doen. Ga op de grond liggen en gooi hem omhoog en vang hem op. Ideale oefening voor in huis. En een stukje footwork oefenen kan ook geen kwaad in de tuin (als je die hebt). Zo ben jij straks klaar voor de match zodra we weer naar buiten mogen.

Sporten zorgt voor feel good stoffen, enjoy goodlife!

[divider]Footage[/divider]

Wil jij meer lezen over sport, lichaam en gezondheid? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!