Verbeter je sportprestaties met de hartslagmeter van Polar

Verbeter je sportprestaties met de hartslagmeter van Polar

Je hartslag geeft je inzicht in de gezondheid van je hart en je hartvaten. Het geeft namelijk weer hoe krachtig je hart het bloed door je lichaam pompt. Wanneer je je vinger op je pols of in je nek legt, kun je je hartslag voelen. Maar met een hartslagmeter bepaal je veel gemakkelijker je hartslag. 

Efficiënt trainen

In rust kun je gemakkelijk met je vingers even je hartslag voelen, maar tijdens het sporten is dit een grotere uitdaging. Het bijhouden van je hartslag tijdens het sporten is echter wel heel handig. Zo weet je precies of je alles uit je training haalt. Daag je jezelf wel genoeg uit of vraag je juist teveel van je lichaam? Deze vragen beantwoord je aan de hand van je hartslag en dit helpt om je sportdoelen te bereiken.

De hartslagmeter van Polar

Het nauwkeurig en correct meten van je hartslag tijdens het sporten hoeft niet moeilijk te zijn. De Polar H10, de hartslagmeter van Polar, is ontworpen om je hartslag te meten en dat is dan ook precies wat hij doet. Als we het hebben over nauwkeurigheid en connectiviteit dan ben je bij deze hartslagmeter aan het juiste adres. Deze hartslagmeter behoort tot de top en geeft de meest betrouwbare resultaten (en dat dan voor een betaalbare prijs). Zo houd je je hartslag bij met maximale nauwkeurigheid en koppel je je hartslagmeter gemakkelijk met verschillende trainingsapparaten, je smartphone en apps via Bluetooth.

De Polar H10 is waterdicht tot 30 meter diep en heeft een batterijduur van 400 uur (wat gelijk staat aan meer dan een jaar bij elke dag een uur lang trainen). De stevige gesp zorgt ervoor dat de sensor goed met je huid in contact staat en de antislipplekken houden de sensor op zijn plek. En de borstband zit ook nog eens comfortabel, ook bij lange trainingen.

En… Externe factoren

Natuurlijk zijn er ook externe factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je met je hartslag bezig bent. Zo is je hartslag bij koud weer en in de ochtend vaak lager. Bij vochtig weer is hij dan weer hoger. Ook heb je van die dagen dat je je hartslag gewoon niet omhoog krijgt, dit komt dan waarschijnlijk omdat je nog niet volledig herstelt bent van de vorige training. Vergeet deze externe factoren niet, wanneer je je hartslag gaat analyseren.

Haal meer uit je sportsessies met een hartslagmeter, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.