verbeter-je-sportprestaties-met-een-fitness-smartwatch-van-polar
verbeter-je-sportprestaties-met-een-fitness-smartwatch-van-polar

Verbeter je sportprestaties met een fitness smartwatch van Polar

Je kent het wel; de ene dag heb je veel zin om te sporten en de andere dag ben je niet vooruit te branden. Zo’n verschil in energielevel kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn slaap, je voeding en het moment op de dag variabelen waaraan je kunt denken. Een smartwatch helpt met het analyseren van jou activiteiten en geeft je inzichten waarmee je nóg meer uit je trainingen kunt halen!

Een echte sportvriend

Het dragen van een sporthorloge of fitness smartwatch brengt verschillende voordelen met zich mee. Al je gegevens worden tijdens het sporten geregistreerd; denk aan de tijd, je snelheid, je afgelegde afstanden, je hartslag en ook hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Je horloge is eigenlijk je beste sportvriend, die jou laat zien hoe je getraind hebt en waar je eventueel nog verbetering kunt maken. Ook kan je horloge jouw laatste duwtje in de rug zijn om nog dat ene rondje in de avond te lopen om dan toch je doelen te bereiken (je bent er immers bijna, verteld je horloge je).

Analyseren

Afhankelijk van welke smartwatch je gebruikt, zijn er vele verschillende mogelijkheden die zo’n horloge je kan bieden. ’s Ochtends vroeg kun je een uitgebreide analyse van je afgelopen nachtrust verwachten, waarna je horloge je ook kan vertellen wat je energielevel van die dag zal zijn. Het motiveert je om te bewegen en naar buiten te gaan. Je kunt doelen stellen, je niveau checken, plannen… Ook als het om je voeding gaat, kun je bijhouden hoeveel calorieën je al hebt verbrand op die dag. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarmee de voordelen ook!

Check, check dubbelcheck

Ben je er inmiddels zeker van? Wil je een fitness smartwatch aan gaan schaffen? Dan kan het nog enigszins tegenvallen hoeveel opties je wel niet hebt. Verschillende merken bieden sporthorloges in alle denkbare prijsklassen aan. Tijd om er dieper in te duiken dus! Check van tevoren of het horloge dat je op het oog hebt compatibel is met jouw telefoon en bedenk ook welke functies je erg belangrijk vindt. Wil je een groot of klein scherm, verwacht je workouts vanuit je horloge en welke levensduur hoop je dat de batterij heeft? Eenmaal het horloge gevonden dat bij jou en je levensstijl past, dan zul je er optimaal plezier van hebben!

Haal het meeste uit je dag met een smartwatch, enjoy goodlife!

Vind meer sportnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.