Justen Beer
Sidi Ali

Justen Beer

Leer Justen Beer beter kennen en raak geïnspireerd hoe jij ook een artiest kunt worden. Justen won de finale van Everybody Dance Now, treedt internationaal veel op en heeft wereldwijd enorm veel fans. Liefhebbers van pure dans, zowel jong als oud zijn gek op hem. Laat mensgoodlife je voorstellen aan het jongste talent in Nederland en crewlid van de Hustlekidz: Justen Beer.

Justen Beer in ‘A Piece Of Chalk

Wie is Justen Beer?

Hallo, ik ben Justen Beer en ik ben 13 jaar oud en woon in Bergen (Limburg). Ik reis de hele de wereld rond samen met mijn breakdancecrew Hustlekidz voor battles. Daarnaast heb ik het dansprogramma “Everybody Dance Now” gewonnen. Dat was echt te gek!

Hoe ben je in aanraking gekomen met breakdance?

Toen ik ongeveer 7 jaar oud was nam een vriend van me die al breakdance deed me mee naar een dansles. Wow, ik was meteen verkocht! Daarna ging ik filmpjes checken op YouTube en probeerde het na te doen. Toen mijn ouders hier achter kwamen brachten zij mij gelijk naar de lokale dansschool zodat ik er mijn energie in kwijt kon. Na enkele breakdance lessen nam mijn vader mij mee naar een BATTLE om te kijken hoe het er echt aan toe ging. Op 8 jarige leeftijd werd ik Nederlands Kampioen Breakdance onder 14 jaar. Ik kon het haast niet geloven en dit was dan ook meteen het begin van mijn danscarrière.

Wat heb je daarna allemaal bereikt met breakdance?

In 2009 werd ik gevraagd om deel te nemen aan de beste breakdance crew van Nederland: Hustlekidz! Dit was voor mij als een droom die uitkwam. Want ik keek altijd erg tegen deze jongens op en zij motiveerde mij veel. Vanaf dat moment reis ik de hele wereld rond met mijn crew. Van de Verenigde Staten tot Afrika tot Azië en tot de gekste plekken in Europa. We hebben veel nationale battles gewonnen, zoals verschillende NK Kampioenschappen, en internationale battles. Natuurlijk verliezen wij ook wel eens, maar dat hoort nou eenmaal bij het spel.

My life in the sunshine

In 2010 heb ik meegedaan met Hollands Got Talent met mijn andere crew : Breakkidz (dit is de nieuwe voorbeeldig opkomende generatie crew). Wij stonden toen in de finale en hadden de 3de plek veroverd.

Vorige jaar werd ik in één keer onder volle aandacht gebracht doordat ik een korte clip heb gemaakt met JuBaFilms “With A Piece Of Chalk” die momenteel meer dan 3.000.000 keer wereldwijd via YouTube is bekeken. Vervolgens kreeg ik aanvragen van over heel de wereld. Zelfs de manager van Justin Bieber belde mij op en vroeg of ik met Justin op toer wilde gaan! Dat was echt te gek om te horen.

Maar mijn grootste klapper was dat ik dit jaar het danstalentprogramma “Everybody Dance Now” gewonnen had! Ook had ik dit jaar nog meegedaan met een Duits danstalentprogramma “Got to Dance“, waarin ik in de halve finale wist te komen.

Hoe was het om Everybody Dance Now te winnen?

Het was echt heel leuk om Everyboday Dance Now te winnen. Het was een compleet gekkenhuis!! Ik was even helemaal van de wereld toen ik won. Het is niet zomaar dat je iets wint. Je wint ook nog eens 25.000 euro BAM! En gek dat iedereen op de foto met jou wil, want ik ben gewoon een normale jongen net als anderen. Het is zeker een leuke belevenis om dit te ervaren. Maar soms kwamen wel heel veel mensen die met je op de foto’s wilde gaan en toen moest alles even op de rem. Maar het was een hele leuke en leerzame ervaring die ik heb opgedaan. Ik geniet er nog steeds van!

Wat heb je met de prijs uiteindelijk echt gedaan?

Ik heb er nog niet zo heel veel mee gedaan. Alleen maar kleding van gekocht en de rest heb ik op de bank gezet voor later. Verder heb ik nog geen plannen wat ik er mee ga doen. Het ging bij mij niet op de prijs, maar om de kick! Hoewel geld natuurlijk altijd welkom is.

Hoe zou je leven eruit zien zonder breakdance?

Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ik denk dat ik dan geen leven heb haha. Misschien zou ik dan wel hebben gevoetbald omdat ik dat ook heel leuk vind. Maar dan zou ik zeker niet bij het Valuascollege in een “TOPklas Dans” zitten. TOP staat voor Talent Ontwikkel Programma waar ik moderne dans, ballet, klassieke dans en floklore krijg. En dan zou ik vooral mijn kleren moeten missen van Kangaroos, want momenteel word ik door hun gesponsord. Ik mag kleding en schoenen uitzoeken en heb ook nog eens een mooie KIA SUV gekregen! Hoe gek is dat??? Ook hebben meerdere sponsoren interesse om mij te sponsoren, maar dat moet ik nog even kijken.

Wat vind jij nu echt het belangrijkst in je leven?

Ik zou het echt niet weten…. geld??? Omdat het crisis is haha. Dit is moeilijk te zeggen omdat ik pas om de hoek kom kijken. Maar één ding is zeker, dat ik wil dansen. Dans zit gewoon in me en krijg je er niet meer uit.

Wat wil Justen Beer bereiken?

Zover mogelijk over mijn grens heen gaan met dansen. Zoveel mogelijk over de hele wereld reizen om te laten zien dat je IEMAND bent! Graag wil ik iedereen laten inspireren met mijn kledinglijn “Teach Me” die verkrijgbaar is voor zowel jongeren als ouderen. Want als een normale jongen uit Bergen zoveel kan leren, dan kan iedereen ook zoveel leren. En wees niet te verlegen om iets te vragen, want daar leer je juist heel veel van. Je mag af en toe wel eens brutaal zijn en zeggen TEACH ME haha! Soms breng ik de kleding persoonlijk langs als ik onderweg naar een optreden of een battle moet. Zo hoop ik anderen nog persoonlijk te motiveren en te inspireren.

Hoe zie jij de toekomst voor je over 10 jaar?

Ik wil genieten van een makkelijk en rustig leventje. Zo wil ik me geen zorgen hoeven maken over een allerlei dingen als het verdienen van geld enzo. Over 10 jaar wil ik een goodlife leiden. Een normaal huisje waar ik in kan leven en mijn zaken op orde heb, dat is wat ik graag zou willen.

Maar het allerbelangrijkst vind ik dat ik gezond ben, want ik wil nog heel lang blijven dansen. Mijn doel voor in de toekomst is dat ik nog op Red Bull BC One kom te staan en op het grote podium van Battle of the Year! Dit zijn de meest legendarische battles in de wereld voor mij. En stiekem zou ik ook graag nog ooit in een dansfilm willen dansen.

Hoe vaak train je nu?

Dat verschilt de ene keer 2 uurtjes.. de andere keer 6 uurtjes.. Ik heb het niet door. Als ik er lekker in zit dan blijf ik trainen totdat ik niet meer kan. En op school dans ik modern, ballet en folkore elke dag minimaal 1 uur tot 2 uur per dag. En als er een les uitvalt mag ik lekker gaan trainen als ik dat wil.

Wat is je advies aan anderen om ook artiest te worden?

Als je iets wilt bereiken dan moet je daar helemaal voor gaan! Het eist doorzettingsvermogen en je moet zelfverzekerd zijn. Dat zou genoeg moeten zijn want dat heeft mij ook geholpen en gebracht waar ik nu ben. En vergeet niet live the life you love so you can love the life you live!

Weinig woorden maar veel daden

Ik ben dan ook een jongen van weinig woorden en veel daden. Belief in yourself, just do it and enjoy Goodlife.

Meer Justen Beer?

Check op de website van Justen Beer meer info en volg lifestyle blog voor mannen mensgoodlife voor meer te gek dansnieuws.