King of the Kidz
Foto: Murph Photography

King of the Kidz

Deze ongelofelijke getalenteerde jonge mannen leven hun dromen na. Dansen op het s ‘werelds grootste breakdance evenement voor kinderen: King of the Kidz.

Het evenement werd opgericht in 2008, door Terence ‘T-Bone” van Hutten en Arjen “Am” Mellink. Na het zien van de progressie en het talent van breakdancende kinderen in Nederland, besloten de twee hun krachten te bundelen bij het vormen van een platform voor de jonge generatie van deze dans.

In het begin besloten ze om een crew te vormen met 4 beste kinderen in Nederland en vanaf dat moment was het gezet. Kinderen zoals Leelou, Justen Beer en Kid Colombia maakten deel uit van het dreamteam: BreakKidz.

Introductie

Nadat de crew werd gevormd, voelde ze dat er iets ontbrak in de scène en dat was een breakdance event, alleen voor de jongeren wereldwijd van 4 t/m 19 jaar. In 2009 had King of the Kidz een aanbod van het Nationaal Kampioenschap: SpinOff (een volwassen evenement) om een evenement samen te doen. Het evenement vond plaats op 14 februari 2009 in Melkweg (Amsterdam) en dat was tevens de geboorte van King of the Kidz. Het event biedt workshops aan om de vaardigheden en kennis van de kinderen te upgraden, zodat deze dansers kunnen toetreden in verschillende categorieën van battles. Binnen het programma, was er ook genoeg tijd voor de kinderen om te jammen en met elkaar te verbinden.

Een van de meest positieve resultaten was dat kinderen uit het buitenland kwamen naar het evenement om ervaringen uit te wisselen en nog belangrijker, om te dansen met andere kinderen. Tijdens de jaren heen maakte King of the Kidz een wereldwijde impact in de breakdance scene en de populariteit van de cultuur onder de jeugd groeide sterk. De laatste editie was helemaal uitverkocht en alle filmpjes gingen razend snel over het internet.

Hoogste niveau breakdance voor de jeugd

In 2014 is King of the Kidz uitgegroeid tot de enige WK voor de jeugd. Het hoogste niveau van kinderen uit de hele wereld zullen vertegenwoordigen bij dit evenement op 16 februari in de Melkweg te Amsterdam. Volg King of the Kidz en blijf op de hoogte van verbaasinwekkende getalenteerde breakdance kinderen wereldwijd. Enjoy goodlife!