ontloop carnaval

Ontloop carnaval

Heb je ook geen trek in carnaval waar iedereen in Limburg en Brabant op los host? Maar ben je toe aan iets anders? Ga dan naar Berlijn toe. Dit is een absolute aanrader.

Ontloop carnaval

Hotel Berlijn Hauptbahnhof
Hotel Berlijn Hauptbahnhof

Wereldstad Berlijn barst van de kunst, cultuur en geschiedenis. In de laatste eeuw heeft Berlijn veel meegemaakt, vooral met de Tweede Wereld oorlog. Bezichtig de Berlijnse Muur die van 1962 tot 1989 de stad in tweeën splitste.

Naast de geschiedenis staat Berlijn bekend om zijn uitgaanswahalla. Het is goedkoop, je luistert naar alle muzieksoorten en er zijn geen officiële sluitingstijden. De feesten gaan eindeloos door! Ga onder andere naar verschillende Biergarten, waarbij ‘Prater’ de bekendste is door zijn gezellig mix van toeristen en Berlijners. Geniet ook van talloze leuke barretjes en hippe clubs.

Voor eten moet je ook in Berlijn wezen. Het is een multiculturele stad, waar wereldgerechten worden geserveerd. De prijs en kwaliteit verhouding is erg goed. Proef de Berlijnse specialiteit ‘Curryworst’. Het is een worst met ketchup en currypoeder. Dit wordt gegeten door jongeren, ouderen, rijken en armen.

Wees niet bang dat je met lege handen naar huis gaat. Er bevinden zich vele winkelcentrums, en tientallen winkelstraten. De bekendste straten om te shoppen zijn de Kurfürstendamm en de Friedrichstraße. Daarnaast moet je langs het grootste warenhuis van Europa gaan, de legendarische KaDeWe aan de Wittenberg Platz. Het is een warenhuis van 8 verdiepingen met mode- en meubelaccessoires

Wacht niet langer en ontdek Berlijn zelf. Boek hier goedkoop een hotel midden in het centrum, waar alles op loopafstand te vinden is.

Tip: Huur een fiets want zo bezichtig je alles in een mum van tijd en geniet je van een prachtige rit.

Check meer reisblogs op mannen blog mensgoodlife.