checklist-wat-neem-je-mee-naar-een-dagfestival
checklist-wat-neem-je-mee-naar-een-dagfestival

Checklist: Wat neem je mee naar een dag festival?

Het festival seizoen is al lang en breed begonnen, gelukkig staan er ook nog genoeg op de planning voor deze zomer. Ben jij toevallig van plan om deze zomer een dagfestival te bezoeken en ben je benieuwd wat handig is om allemaal mee te nemen, hieronder vind je een checklist met 8 items die onmisbaar zijn voor een dagfestival.

1. Festival tickets

Eén van de belangrijkste dingen die je zeker niet mag vergeten is je festival ticket, want zonder een ticket kom je er niet in. Zorg dat je de ticket ergens in stopt waar het veilig opgeborgen is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je festival ticket na aankoop op je smartphone te downloaden. Maak je gebruik van een digitale ticket zorg er wel voor dat je smartphone goed is opgeladen.

2. Een goede rugtas

Omdat je toch een aantal spullen mee moet nemen naar een festival is het handig om een rugtas mee te nemen. Kies voor een stevige rugtas die comfortabel draagt en waar je voldoende spullen in kan doen. Meestal zijn er op festivals kluisjes waar jij je spullen in op kan bergen, zo hoef je in ieder geval niet de hele dag je rugtas mee te nemen.

3. Contant geld en een bankpas

Ga je naar een dagfestival, uiteraard heb je dan geld nodig voor drinken en eten. Op een festival werken ze vaak met een munten systeem. Tegenwoordig kun je op een festival vaak met een bankpas betalen, toch is het handig om een beetje contant geld mee te nemen bijvoorbeeld voor het huren van een kluisje. Wil je liever geen portemonnee meenemen, neem dan bijvoorbeeld een dubbele pasjeshouder of een pasjeshouder met muntvak mee. Deze beide producten hebben een compact design en hebben voldoende ruimte voor een aantal betaalpasjes.

4. Zonnebrandcrème

De zon heeft in de zomer aardig wat kracht en als je de hele dag buiten bent is het belangrijk om jezelf regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Doe dit regelmatig gedurende de dag en voorkom zo verbranding. Naast dat verbranden pijnlijk is, is het ook zeker niet goed voor je huid.

5. Fles water

Zeker op een warme dag is het van belang om voldoende water binnen te krijgen, neem daarom een lege fles mee die je kunt vullen met water. Op hele warme dagen zijn er op festivals vaak extra watertappunten beschikbaar zodat jij de gehele dag je fles gratis kunt vullen met water.

6. Goede schoenen

Op een festival zet je een heleboel stappen, vaak veel meer dan je zelf in de gaten hebt. Draag daarom comfortabele schoenen waar jij de hele dag lekker op kunt lopen en dansen. Doe vooral niet je allernieuwste schoenen aan óf loop ze in ieder geval goed uit. Je kunt ook voor de zekerheid nog een aantal blaarpleisters meenemen, just in case!

7. Poncho of regenkleding

In Nederland kan het weer soms zomaar omslaan, het ene moment schijnt de zon en het volgende moment komt het met bakken uit de hemel vallen. Daarom is het fijn om een poncho of regenkleding mee te nemen, zo blijft je kleding droog en krijg je het niet koud.

8. Extra kleding

Ook wat extra kleding meenemen is handig. Neem bijvoorbeeld een sweater en een lange broek mee voor als het in de avond wat afkoelt. Ook een extra t-shirt kan fijn zijn, bijvoorbeeld wanneer het erg warm is zodat je even een schone shirt aan kan trekken. En wordt er veel regen verwacht, neem een extra paar sokken mee voor droge voeten.

Door je rugtas in te pakken met de bovenstaande items heb je de belangrijkste spullen bij je en kun je volop genieten van je festival.

Ontdek meer feesten voor mannen op lifestyle nieuws mensgoodlife.