presenteer-tijdens-het-kerstdiner-je-wijnen-in-stijl

Presenteer tijdens het kerstdiner je wijnen in stijl

Kerst staat voor de deur en dat betekent dat we mogen gaan nadenken over het kerstdiner dat we dit jaar op tafel gaan zetten en natuurlijk hoe we deze gaan serveren. Met verschillende decoraties, kaarsen, goede wijn en een heerlijk kerstdiner is je eettafel voor de kerstdagen compleet. Lees gauw verder en vind verschillende tips voor een complete en mooie kersttafel.

Kies een thema

Voordat je begint en van alles in huis haalt, kun je beter eerst een thema bepalen waar je je vervolgens aan kunt vasthouden. Ga voor een enkele eye-catcher binnen dit thema en voorkom dat het een chaos wordt. Denk bij een thema bijvoorbeeld aan sneeuw, bomen, bloemen, kerstballen, vogels, een specifieke kleurencombinatie of veren.

De wijn

Bij een kerstdiner hoort een goede fles wijn (of meerdere) en deze verdient een mooie plek op tafel. Met bijvoorbeeld een automatische wijnopener presenteer je je wijn op een bijzondere manier en je maakt het “wijn openen” extra makkelijk. Zo’n wijnopener opent met gemak je wijnfles. Binnen no-time detecteert hij de kurk en verwijdert deze. Deze wijnopener ontvang je met alle nodige accessoires voor het openen, schenken en bewaren van je wijn.

Natuur op tafel

Als het binnen je thema past, kun je een beetje natuur op je kersttafel verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld je servet versieren met een tak, wat hout uit het bos op de menukaart plakken en wat kerstgroen op tafel als finishing touch. Let bij dit kerstgroen wel op dat het geen chaos op tafel wordt. Focus je bijvoorbeeld op het midden van de tafel en leg daar het kerstgroen neer, in plaats van dit over de hele tafel te verspreiden.

De hoogte in

Heb je een wat kleinere tafel, maar wil je wel veel kwijt? Dan kun je ook de hoogte in werken (dit kan natuurlijk nog steeds wanneer je wel een grote tafel ter beschikking hebt). Met een tafelklem aan je tafel kun je verlichting en decoratie ophangen. Ook kun je gebruik maken van de lamp die je al boven je eettafel hebt hangen. Het gebruik van de hoogte zorgt voor een vrolijk en uniek effect.

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook met je kerstdiner, enjoy goodlife!

Vind meer kerstnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.