babylon-berlin-mensgoodlife
Babylon Berlin

Babylon Berlin overtreft alle verwachtingen

Berlijn, een glamoureuze en decadente stad in de jaren twintig. Het is het toneel van een strijd tussen aanhangers van het communisme en extreemrechtse Nazi’s. Te midden van deze politieke onrust, volg je in Babylon Berlin een gedreven politieagent die onderzoek doet naar duistere maffiapraktijken.

Met een score van 9+ op het geroemde filmplatform IMDB is deze serie door critici ijzersterk ontvangen. Vanaf vandaag is de eerste aflevering te zien bij streamingdienst Videoland. Morgen is Babylon Berlin gespreksstof van de dag!

Babylon Berlin

De serie is gebaseerd op de boeken van Volker Kutscher en geïnspireerd door onder andere HBO’s all-time hitserie The Sopranos. Deze serie speelt zich af in de periode voor de sociale en politieke ommekeer van Duitsland in 1929. Detective Gereon Rath wordt naar Berlijn gestuurd om onderzoek te doen naar een Duitse pornoclub die door de Russische maffia wordt beheerd. Maar of het doen van onderzoek nou zo verstandig is… dat is nog maar de vraag.

De nu al prestigieus te noemen misdaadserie is de duurste Duitse productie ooit. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Er is veel interesse in de serie. Babylon Berlin is al verkocht aan meerdere landen en de vraag neemt toe nu de releasedatum van 13 oktober nadert.

De trailer geeft een goede hint naar de stijl waarin de serie is opgenomen. Een rauw, duister Berlijn in roerige tijden. De korte shots zijn een afwisseling van maffiapraktijken, mysterie en wanhoop. Met een geloofwaardig plot, artistiek filmwerk, mooie locaties en een enorm budget beloofd dit heel veel goeds te worden.

Babylon Berlin is vanaf 14 oktober te zien bij streamingdienst Videoland. Check ook onze andere reviews!

Trailer: Babylon Berlin

Ontdek meer spannende misdaadfilms en series op lifestyle blog mensgoodlife.