blue-monday
blue-monday

Blue Monday: deprimerend? Niet met deze filmtips!

Maandag 21 januari 2019, ook wel Blue Monday genoemd. De meest deprimerende dag van het jaar. De eerstvolgende vakantie is ver te zoeken, de dagen zijn donker en koud, het volhouden van de goede voornemens valt toch een beetje tegen én als kers op de taart is het ook nog maandag. Het weekend is voorbij en er moet weer gewerkt worden. Als je het zo op een rijtje zet, klinkt dit wel als een deprimerende dag. Gelukkig heeft deze deprimaandag net als alle andere dagen maar 24 uur en wij hebben een plan om deze 24 uur lekker snel voorbij te laten gaan. Films! Hier vind je een stuk of vijf motiverende en inspirerende filmtips waardoor je helemaal vergeet dat het Blue Monday is. Dit lijstje en nog veel meer films stream je gemakkelijk via Netflix of Videoland met bijvoorbeeld Sim Only van Simyo. Want films kijken, dat doe je tegenwoordig toch overal?

[divider]Blue Monday: deprimerend? Niet met deze filmtips![/divider]

Taken

Allereerst een beetje actie om je Blue Monday goed te beginnen. In deze film gaat dochter Kim (tegen vaders wil in) met een vriendin op vakantie. Dit blijkt helaas heel anders uit te pakken dan gepland, ze komen terecht in een vervelende situatie… namelijk vrouwenhandel… Vader heeft 96 uur om zijn dochter Kim te redden! Is hij op tijd? (Valt deze actiefilm in de smaak? Tip: er is een deel 2!)

Now you see me

Look closely, because the closer you think you are, the less you will actually see! Een groep goochelaars genaamd ‘the four horsemen’ zorgt voor verrassende en onbegrijpelijke beelden. Ze houden menig mens voor de gek met hun trucs waaronder een FBI-agent. Deze is echter vastberaden om de goochelaars te pakken voor hun misdaden… (En nee het is geen illusie, deel 2 bestaat echt!)

Inception

Een verhaal over Dom Cobb, die in staat is om in te breken in het brein en waardevolle geheimen te stelen uit het onderbewustzijn. Hij is een meester wat betreft ‘inception’. Dom Cobb zelf heeft alleen vrijwel alles opgegeven… hij heeft niks meer en krijgt dan de kans om alles wat hij wil terug te krijgen. Hij moet daarvoor de ultieme ‘inception’ opdracht voltooien. Niet stelen uit het brein, maar juist iets plaatsen in het brein!

Non stop

Nog meer spanning op Blue Monday krijgen we wel met de film Non stop! Wat doe je als je als air marshal een verontrustend bericht krijgt dat er elke 20 minuten een passagier dood zal gaan als je geen 150 miljoen op een bepaalde bankrekening zet. Uhhmmm… Alsof dat nog niet erg genoeg is, is er ook nog een bom aanwezig in het vliegtuig en blijkt de bankrekening op je eigen naam te staan.

The hangover

Na deze actie, thriller en crime filmtips kan er ook wel wat komedie bij op deprimaandag. The hangover… Tijdens een vrijgezellenfeest raken drie vrienden de bruidegom kwijt en je raadt het al: over twee dagen is de bruiloft! Ze zullen hun geheugen op moeten frissen voordat er een bruiloft is zonder bruidegom.

Een prima to-‘watch’ list lijkt me zo. Waar wacht je nog op? Streamen via je telefoon deze Blue Monday survival list! Enjoy goodlife, enjoy deze films!

Lees meer entertainment nieuws op het lifestyle platform mensgoodlife!