films-en-series-2021-dit-kijk-jij-deze-wintermaanden
films-en-series-2021-dit-kijk-jij-deze-wintermaanden

Films en series 2021: Dit kijk jij deze wintermaanden!

In de wereld van Netflix, Videoland, Pathé Thuis en Disney+ valt er heel wat te beleven. Nederlanders kijken gemiddeld al gauw 3 uur per dag naar films, series en video’s. En in die koude wintermaanden, krikken we dat gemiddelde maar al te graag wat op! Op zoek naar films en series voor de donkere dagen? Kruip onder dat dekentje, pak de popcorn en kijk met ons die leuke film of serie mee.

Kerstfilms 2021

Ja, ja, we weten het: het origineel is altijd het leukst. En toch mag je deze nieuwe film eigenlijk niet overslaan. Waarom niet? Het is Home Alone! In het zesde deel van de reeks blijft de tienjarige Max alleen thuis, terwijl de rest van zijn familie afreist naar Tokio. Als inbrekers het op zijn huis hebben voorzien, zet hij alles op alles om de boeven buiten de deur te houden. Héél voorspelbaar, maar héél leuk. En eh… het is nooit te vroeg voor kerstfilms, toch?

Wie kerstfilm zegt zegt a Christmas Carol. Een echte klassieker die ook dit jaar niet te missen is. Kijk deze romantische klassieker ook eens in de vernieuwde variant. Walt Disney Studio’s maakt in de ze film gebruik van moderne motion capture, zoals we al eerder kennen uit films als The Polar Express (2004) en Beowulf (2007).

Ben jij een echte fan van goede films dan is het genre kerstfilms soms best een lastige. Veel films scoren volgens Imdb zelfs lager dan een 6. Voor jouw filmavondje op zoek naar een winterfilm met een goede rating? Kies dan bijvoorbeeld voor: Klaus! Deze vrolijke kinderfilm speelt zich af in een Frozen land, waar een verrassende vriendschap leidt tot een legende. Én de film scoort maar liefst een 8,2 in de rating. Zeker het kijken waard dus.

Serie en docu’s voor de wintermaanden

Ali Bouali

Niet alleen Loiza Lamers verschijnt deze maand in een documentaire op Videoland. Ook het leven van Ali B is te zien in Ali Bouali, waarin hij zichzelf een spiegel voorhoudt. Als kijker zie je een beeld van Ali B, dat je nog nooit hebt gezien. Want hij is niet alleen die knuffelmarokkaan waar hij om bekendstaat. Met zijn naasten blikt hij terug op zijn verandering als mens.

American Crime Story Impeachment

Deze wintermaanden is het weer tijd voor een nieuwe American Crime Story! Heerlijk om te bingen deze winter. Elk seizoen van de American Crime Story serie vertelt een ander verhaal. Deze keer staat alles in het teken van het impeachment-proces tegen Bill Clinton na de Lewinsky-affaire.

Voir

In deze docu komen vijf filmkenners in deze serie aan het woord. Zij brengen door middel van visuele essays een ode aan het prachtige medium film. Ze vertellen onder meer over de fragmenten, technieken en personages die tijdens het kijken een zeer diepe indruk achterlieten. Door deze docu ga je filmmaken pas echt waarderen!

14 Peaks

Toe aan een inspirerende en meeslepende documentaire met een winters tintje? Dan is 14 Peaks: Nothing Is Impossible misschien wel wat voor jou! Hierin begint de dappere Nepalese klimmer Nirmal ‘Nims’ Purja aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: in zeven maanden alle veertien bergtoppen van boven de 8000 meter beklimmen.

Geniet en stream al deze winterse films en series vanaf de luie bank, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over de leukste series, films en documentaires? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!