guardians-of-the-galaxy
Marvel Studios

Guardians of the Galaxy

De blockbuster film van Marvel, Guardians of the Galaxy, kan het beste omschreven worden als een over-the-top ”Science Fiction Western”. Ga samen met outlaws Groot (enorme boom), Rocket Raccoon (gemuteerde wasbeer), Star Lord (egocentrische superheld), Gamora (bloedmooie maar dodelijke assassin) en Drax (out-of-space MMA vechter) op pad in een strijd om het universum te redden van kwaadaardige wezens met een buitensporige overheersingsdrang.

[divider]Guardians of the Galaxy[/divider]

Guardians of the Galaxy

Net als alle films uit de Marvel releases is ook Guardians of the Galaxy gebaseerd op een comicreeks, welke  in 1969 voor het eerst onder gelijke naam gepubliceerd werd. Hoewel het verhaal minder bekend is bij het grote publiek dan bijvoorbeeld Spiderman of The Avengers, blijkt de omzetting van stripboek naar film voor Guardians of the Galaxy een groot succes. Al snel na de bioscooprelease kroop deze met actie-, CGI en VFX overgoten blockbuster de TOP-250 van IMDB binnen, waar het momenteel zijn plek heeft gevonden op #147. Een IMDB- rating van 8,3 en Metacritic- score van 7,6 sluiten aan bij de positief geuite kritiek van recensenten. De film kent een sterrencast met o.a. Zoë Saldana (Gamora), Chris Pratt (Star Lord), Dave Bautista (Drax), Vin Diesel (stem van Groot) en Bradley Cooper (stem van Rocket). Regisseur James Gunn mag trots zijn op wat hij heeft neergezet.

guardians-of-the-galaxy-team

Storyline

Bij aanvang van de film maak je al snel kennis met Peter Quill (Star Lord), die een magische ‘’orb’’ steelt op de planeet Morag. In zijn poging wordt hij opgepakt door een afgezant van Ronan, leider van het machtige volk Kree. Hij weet te ontsnappen, waarna schatjagers en huurmoordenaars op hem afgestuurd worden, waaronder Gamora, die hem al snel dwarsboomt wanneer Quill de orb probeert te verhandelen (hij wil inmiddels er geld aan verdienen) aan het Nova Empire.

Tijdens een wilde achtervolging voegen de bounty hunters Rocket en Groot zich in de strijd. Langzaamaan komen de protagonisten van de film bij elkaar. Ook Drax komt hier naar voren als een woeste ex-con die een vete heeft met Gamora vanwege haar achtergrond met Ronan (welke zijn familie heeft vermoord). Drax weet dan nog niet dat Gamora haar banden met Ronan heeft verloren. Geen van de 5 slaagt in hun persoonlijke missie en ze worden gearresteerd door het Nova Corps. Ze worden opgesloten in het Kyln, als het ware een buitenaardse versie van Alcatraz. Door samen te werken weten ze uit dit zwaar beveiligde complex te ontsnappen, maar zij nu vogelvrij verklaard.

Ze besluiten de orb te verkopen aan een handelaar op planeet Knowhere, welke erachter komt dat in de orb een Infinity Stone verstopt zit, een item van onmeetbare krachten die niet in verkeerde handen mag vallen. Ronan, inmiddels op de hoogte van de situatie, arriveert op de planeet en verslaat de wraakzuchtige Drax in no-time. Zijn leger achtervolgt de rest van het team en krijgt al snel de orb in handen. Door het bezit van de orb beschikt Ronan over enorme krachten en is nu in staat alles te vernietigen. Hij zet met zijn slagschip ‘’Dark Aster’’ koers richting de aarde, zijn 1e planeet om te vernietigen.

Het team van outlaws, nu gesteund door teams van bounty hunters en ook het Nova Empire, zetten de achtervolging in..

guardians-of-the-galaxy-photo

Guardians of the Galaxy part 2 is al aangekondigd: mei 2017, markeer die maar vast op de kalender.

[divider]Winactie Marvel Studios[/divider]

Guardians of the Galaxy – WINACTIE

Wil jij deze film graag zelf beleven? Doe dan mee met de leuke winactie voor een DVD van Guardians of the Galaxy, welke je wordt aangeboden door Disney. GOTG is een prima film die je kunt kijken met je vrienden en familie. Spanning, actie, humor en een tintje drama maken dit tot een film met een zeer hoog entertainment gehalte.

Volg de volgende simpele stappen om kans te maken:

  1. Like mensgoodlife op Facebook
  2. Share de winactie
  3. Nodig je vrienden maar vast uit voor een gezellige filmavond!

Deze actie loopt af op: 31 december 2014

[divider]Footage[/divider]
Bekijk de trailer van Guardians of the Galaxy voor een (eerste) impressie.