Johnny Depp
Johnny Depp

Het leven en de films van Johnny Depp

Johnny Depp is een van de meest populaire acteurs ter wereld. Zijn carrière is gestart met de rol ‘vriendje van’ in de horrorfilm ‘A Nightmare on Elm Street’. Dit zorgde ervoor dat hij steeds meer rollen kreeg toegewezen. Dit terwijl Depp eigenlijk zelf altijd liever muzikant wilde worden. Toch bleef hij in films spelen om zijn muzikale carrière te kunnen bekostigen. En daar hebben wij zeker plezier van ondervonden!

De eerste nominatie

Na verschillende kleinere rollen werd Johnny Depp eind jaren 80 een tieneridool toen hij de hoofdrol kreeg als undercover politieagent in de serie ’21 Jump Street’. Toch werd hij niet vrolijk van dit imago, waardoor hij uit de serie stapte. Sindsdien kiest Depp alleen interessante rollen waar hij zelf achter staat. Zijn officiële doorbraak was de rol in de romantische fantasiefilm ‘Edward Scissorhands’. Deze rol bezorgde hem zijn eerste Golden Globe nominatie.

2e en 3e Golden Globe nominatie

In 1993 speelde Depp de rol van een analfabete, stille filmfan in de komedie ‘Benny & Joon’. In de film raakt hij bevriend met een aan een psychische aandoening lijdende vrouw en haar broer. Deze rol leverde hem een tweede Golden Globe nominatie op. Zijn derde nominatie kreeg hij door zijn hoofdrol in ‘Ed Wood’, een biografische film over ’s werelds meest onbekwame filmregisseur.

Pirates of the Caribbean

Na een aantal rollen in films met wisselende recensies, kwam er een omslag in Johnny Depps carrière toen hij in 2003 voor de eerste keer de rol van piraat Jack Sparrow speelde in ‘Pirates of the Caribbean‘. Hij werd verschillende keren genomineerd en won een Screen Actor’s Guild Award en MTV Movie Award.

Nog meer succes

Ook zijn rol in de film ‘Finding Neverland’ en hoofdrol in ‘Charlie and the Chocolate Factory’ leverde hem verschillende nominaties op. In de film ‘Sweeney Todd’ kon hij voor het eerst zijn zangtalent laten horen. Ook dit leverde hem wederom een nominatie op.

Muziek en acteren komen alsnog samen in zijn carrière

Tegenvaller

Het leven zat even tegen toen zijn ex Amber Heard in een column schreef dat ze slachtoffer is van huiselijk geweld. Ze noemt Johnny niet, maar iedereen wist dat het over Johny Depp gaat. Hij klaagt haar aan voor laster. En Amber beschuldigt hem weer van een online haatcampagne. Veel rechtszittingen volgen welke uiteindelijk eindigen in het voordeel van Depp. Heard moet hem 15 miljoen dollar betalen en hij haar ‘slechts’ 2 miljoen.

Laat je inspirerende met nog meer artikelen vol spannende films en lifestyle nieuws op mannen blog mensgoodlife.

Foto: Disney