affinity-photo-het-alternatief-voor-photoshop
affinity-photo-het-alternatief-voor-photoshop

Affinity Photo, het alternatief voor Photoshop

Bij het bewerken of photoshoppen van foto’s wordt vaak meteen gedacht aan het welbekende Photoshop van Adobe. Maar eigenlijk is Photoshop best wel prijzig en sommige functionaliteiten werken soms net niet naar behoren. Ook zit je vaak vast aan maandelijkse abonnementen en dat wil niet iedereen. Daarom is er Affinity Photo.

Affinity Photo is een erg goed alternatief op het gebied van foto’s bewerken. Het beschikt over dezelfde features en soms werken ze zelfs net een tikkeltje beter of slimmer. Je kunt bijvoorbeeld zelfs direct foto’s bewerken vanuit Apple foto’s. Ook kun je makkelijker foto’s vergroten of verkleinen met de Move tool. De makers hebben duidelijk geleerd van enkele onnodige, of overbodige paden in Photoshop en hebben deze gereduceerd tot een handig en efficiënt programma.

Dit programma is erg makkelijk te gebruiken. Zeker als je wat ervaring met Photoshop hebt. Voor een vast bedrag toegang tot alles wat je nodig hebt. Wel tof. Enige nadeel is dat je niet .PSD files kunt opslaan. Onderling bestanden uitwisselen met andere Photoshop gebruikers is daarmee niet mogelijk. De compatibiliteit ontbreekt in dat geval. Maar als je vooral alleen werkt is dit zeker prima te doen.

Alternatief voor Photoshop? Ga next level met Affinity Photo, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over fotografie en creativiteit? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!