hoe-moet-ik-de-lucht-ventileren-in-huis
hoe-moet-ik-de-lucht-ventileren-in-huis

Hoe moet ik de lucht ventileren in huis?

Tegenwoordig zijn onze huizen steeds beter geïsoleerd. Een goed geïsoleerde woning geeft veel voordelen. Bijvoorbeeld dat je energierekening flink lager is. Maar ook houdt het beestjes buiten de deur en maakt het je woning minder gehorig. Is jouw woning ook goed geïsoleerd? Dan is het extra belangrijk dat je je huis goed ventileert. Voornamelijk na het douchen, koken en en slapen. Dan wordt er namelijk extra vocht geproduceerd. Maar ook wij mensen produceren vocht, bijvoorbeeld door onze adem. Door goed te ventileren gaat de vochtige lucht naar buiten en komt er frisse zuurstofrijke lucht naar binnen. Dit voorkomt schimmel, en uiteindelijk ook gezondheidsklachten.

Ventileren kun je leren 😉

Tips voor goede ventilatie

Wat kun jij doen om je huis nog beter te ventileren? Het zit ‘m eigenlijk in het onderhoud en schoonmaken van je spullen. Zorg dat je je verwarmingsketel en geiser goed onderhoudt. En maak onder andere je gordijnen en tapijt regelmatig schoon. Ontstaat er toch schimmel? Pak dit dan meteen aan.

Heb je last van een vochtige kruipruimte? Of wil je graag dit probleem voorzijn? Als er vocht zit in de kruipruimte dan kan je last krijgen van nare geurtjes of ongedierte. Bijvoorbeeld pissebedden of kakkerlakken. Pak de kruipruimte isolatie van je woning goed aan en voorkom deze problemen.

Ventilatierooster

Ben je niet in de gelegenheid om je ramen en deuren continu open te laten staan? Dan kan een ventilatierooster een uitkomst zijn. Zo voorkom je dat er inbrekers je woning binnen treden èn je kunt dus ook je woning laten ventileren als je niet thuis bent. Je kunt een ventilatierooster open en dicht zetten.

Verschil tussen ventileren en luchten

Ventileren is iets anders dan luchten. Door te luchten zet je de ramen en deuren tegenover elkaar open. Als je de raam of deur weer dichtdoet, hoopt het vuil zich vervolgens weer op. Door te ventileren stroomt er continu frisse lucht door.

Zorg voor frisse lucht in je huis en voorkom schimmels en gezondheidsklachten, enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over gezondheid voor mannen en lifestyle? Lees dan snel verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.